Guldkorn ur arkivet: Kommunvapnet

Den här gången är vårt guldkorn ur kommunens arkiv, en bild av kommunvapnet för Tierps landskommun, så som det såg ut mellan åren 1954-1973.

Tierps kommun i nuvarande omfattning bildades 1974, efter en sammanläggning av sju olika grannkommuner – Tierps landskommun, Tierps köping, och Västlands, Hållnäs, Österlövsta, Vendels, och Söderfors kommuner.
Då upphörde samtidigt användningen av de gamla kommunvapnen och ett nytt sådant togs fram för den nya storkommunen.

Bilden visar kommunvapnet som användes av dåvarande Tierps kommun, dvs. landskommunen, åren 1954-1973. (Tierps köping använde ett likadant, men med omvänd färgsättning).

Du vet väl om att handlingar från de gamla kommunerna förvaras i kommunarkivet? Där kan man titta på farfars skolbetyg, dåtidens bygglovshantering, politiska beslut i olika frågor, och mycket annat.

Klicka för större format

Varje månad presenterar vi här på hemsidan små glimtar ur kommunarkivets skattkista, under rubriken "Guldkorn ur arkivet".

Sidan uppdaterad 2017-03-17