Tierps kommun

|

Årets Företagargala firar femårsjubileum

På fredag den 12 maj är det för femte gången dags för företagargala i Tierp. En riktig galakväll där duktiga företagare premieras för goda insatser under året som gått. Kvällen erbjuder underhållning av Maria Möller – sångerska, skådespelare och komiker med 30 år på scen – prisutdelning i fem kategorier – Årets Nykomling, Årets Tillverkande Företag, Årets Tjänsteföretag, Årets Butik och sist men inte minst Årets Företagare.

De 15 finalisterna till Årets Företagargala

De 15 finalisterna till Årets Företagargala.

Årets företagare mottar förutom blommor, statyett och diplom även ett stipendium på 10 000 kronor från Tierps kommun. Bakom arrangemanget, vilket hålls på Möbeln i Tierp, står NIS – Näringsliv i samverkan.

Sista check på gästlistan och bordsplaceringen är i full gång! Även i år ska vi se till att få till en fantastisk gala för alla gäster och inte minst för de nominerade företagen. En stor poäng med galan är att framgångsrika företag lyfts fram, att företagargalan visar på mångfalden inom näringslivet och att företagare som jobbar i det tysta uppmärksammas, säger Camilla Werme, galans projektledare.

Årets Företagargala arrangeras även i år av NIS – Näringsliv i samverkan – en sammanslutning bestående av Tierps företagare, ÖTV-företagarförening samt Tierps kommun. NIS har som mål att arbeta med gemensamma frågor gällande näringslivet i kommunen. Fokus för föreningen är att arbeta med kompetensutveckling och kompetensförsörjning, besöksnäring och inte minst att arrangera den årligen återkommande företagargalan.

Juryn som utser finalisterna och slutligen vinnarna har bestått av:
Från Tierps kommun – Barbro Wiklund (S), ordförande kommunfullmäktige, Bengt-Olov Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande, Anna Grimberg (C) 2:e vice ordförande kommunfullmäktige och Lars Ingeberg, chef Medborgarservice och enheten Näringsliv och turism.
Från Tierps företagare – Leif Bäckström och Jerry Mattsson.
Från ÖTV-företagarförening – Östen Lövén och Thomas Carlsson.

Nytt för i år har varit att juryn under nomineringslunchen i april fick möjlighet att träffa finalisterna enskilt, berättar Camilla. Finalisterna fick tillfälle att kort berätta om sina företag med fokus på kreativitet och ledarskap. Jag tror att detta var till hjälp i juryns arbete med att utse vinnarna då det i år har varit en mycket jämn kamp, avslutar Camilla.

För ytterligare information kontakta:
Camilla Werme, projektledare
Mobil: 073-382 80 06
E-post: nis@tierp.com

Stipendiet "Årets företagare" har delats ut sedan slutet av 80-talet av Tierps Företagarförening och Tierps kommun. Avsikten är att uppmärksamma framgångsrikt företagande olika avseenden.

Sidan uppdaterad 2017-05-12
Tierps kommun
Centralgatan 7, 815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 80 00
Org nr: 212 000-0266