Tierps kommun

|

Fartfest för företagare

Gratiskalaset Tierps torgfest den 26 augusti ska i år även bli en fartfest för Tierps företagare, med en ny tävlingsklass i lådbilsracet, för att utse Tierps snabbaste firma.

En av fjolårets publikmagneter var lådbilstävlingen för unga fartfantomer. Nu är det företagarnas tur att damma av hyvelbänkar och hitta konstruktionslösningar och reglerna för denna business class är mycket enkla:
-Bilarna får inte ha motor, men måste ha säkerhetsbälte. Det sa Fredrik Öhlund från kultur och fritid när han presenterade tävlingsupplägget vid företagarfrukosten den 17 maj.

Frukostmötet i Parkhallen var inriktat på kommunens tillväxt med möjligheter och utmaningar. En av morgongästerna, Anna-Lena Holmström, regionchef för Svenskt näringsliv, uppehöll sig kring företagsklimatets betydelse för tillväxtkraft och företagens värde för samhälle och välfärd.

Letar företagsmark

Om utvecklingsplaner särskilt för Söderfors pratade näringslivsutvecklare Petra Kessler och kommunarkitekt Adam Nyström. Efter inventering av lokala företags behov av mark eller lokaler har plankontoret börjat leta möjlig verksamhetsmark. Än så länge förutsättningslöst och för hitta bästa lägen ur bland annat transportsynpunkt. Siktet är inställt på planförslag innan sommaren, planprocess till hösten och ett område klart att tas i bruk om 1-2 år.

Återvinningen ska flyttas

Ungefär lika fort kan det gå att flytta återvinningscentralen, nu ”mitt i byn” och uppfattad som ett störningsmoment. Jonas Nyberg (S), ordförande i utskottet samhällsbyggnad, kunde direkt på frågan om återvinningens olyckliga placering svara:
-Återvinningen ska flyttas ut från samhället. Det ska ske under 2019 för att få säkrare trafikmiljö och mindre störning.

Utmana kollegorna i Tierps torgfests lådbilsrace!

Anmäl ditt lag till Tierps torgfests
lådbilsrace genom att höra av dig
till:
Mathiaz Boström:
e-post: Mathiaz.bostrom@tierp.se,
tel. 0293­21 83 08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad 2017-05-19
Tierps kommun
Centralgatan 7, 815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 80 00
Org nr: 212 000-0266