Earth Hour 2017 – tillsammans för klimatet

Lördagen den 25 mars 2017 mellan kl.20.30 och 21.30 förväntas miljontals människor över hela världen att släcka ljuset, var med och delta du också. Släck ditt hem och kom till Trollsjön utanför Tierp, där det bjuds på en magisk eldshow!

Under själva Earth Hour så anordnas en manifestation för hela familjen. Mellan
kl. 20.30 och 21.30 kommer vi att ha tänt grillarna vid Trollsjön, med eld lyser vi upp platsen så att du kan gå på tipspromenad och se en eldshow utöver det vanliga.

Andrew från eldshowgruppen Circatia

Andrew från eldshowgruppen Circatia bjuder på en föreställning som lyser upp mörkret kring Trollsjön. Med en bakgrund i dans, brasiliansk capoeria, och cirkus,
kombinerar Andrew akrobatik, eld och dans
till en spännande, flytande och
brinnande helhet som sammansvetsar
nycirkus med eld.

Glöm inte att ta med dig en ficklampa och någonting gott att lägga på grillen. Det kommer även att finnas dryck och grillkorv
på plats.

Välkommen till ett brinnande evenemang på en magisk plats!

En internationell handling

Syftet med Earth Hour är att skicka en tydlig signal till världens politiska ledare att ta klimatförändringarna på allvar. Earth Hour är världens största miljömanifestation då miljontals människor över hela världen visar sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid.

Passa på att reflektera kring vår energianvändning och elförbrukning. Klimatmanifestationen kan också ses som ett led i att inspirera till en hållbar livsstil. På WWF:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa om fyra klimatvärstingar: Bilen, Biffen, Börsen och Bostaden.

Hitta till Trollsjön

Vill du tänkta lite extra på miljön och promenera till platsen? Parkera då vid Atlas Copco och ta en månskens­promenad till Trollsjön! Följ vägen enligt kartan nedan.

Manifestationen vid Trollsjön är en första av flera aktiviteter på temat klimat som kommer att hända i Tierp under året.

Var med och tävla - #klimatsmart2017

I samband med Earth Hour arrangerar Energi- och Klimatrådgivningen i Tierp, Enköping, Heby, Knivsta, Uppsala och Älvkarleby kommuner tävlingen #klimatsmart2017.

Så här går tävlingen till:
Ta en bild inför Earth Hour och var med och tävla om en solcellsladdare till mobilen! Vi vill att din bild visar något som du tycker bidrar till en mer hållbar planet. Det kan vara vad som helst i din vardag, en bild från cykelturen till plugget, vegomiddagen med vännerna eller kanske samåkning till arbetet. Bara fantasin sätter gränserna!

Så här gör du för att tävla
Lägg upp din bild på Instagram med hashtag #klimatsmart2017
Hashtagga även din kommun. Du kan också skicka din bild med e-post till energiradgivning@uppsala.se

Tävlingen pågår mellan 20 mars - 2 april
Kom ihåg att ditt konto på Instagram måste vara öppet för att vi ska kunna se bilden.
Bilderna som finns under hashtagen kan komma att visas på webbplatsen. De vinnande bidragen kommer även att visas upp i en utställning i kommunerna senare under året.

Vinnaren i varje kommun får två alternativ att välja mellan:

• en solcellsladdare till mobilen, värde 400 kr
  • skänka vinstpengarna till trädplantering eller distribution av solcellslampor i Afrika, värde 400 kr.

Läs mer på Energi- och Klimatrådgivningens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-03-27