Skadegörelse vid Trollsjön

Sommarpärlan Trollsjön uppskattas av badgäster på sommaren men har under lågsäsong besökare med andra intressen som resulterat i
omfattande skadegörelse.

Under vintern har toalettbyggnaden använts som startposition för tvåhjuliga motorfordon. Med öppna toalettdörrar vid rivstart har gruset sprutat in så att golvet fyllts med grus. Dörren har använts som klotterplank och byggnaden har utsatts för annan skadegörelse.

Till skadebilden hör som så många gånger tidigare saboterad livräddningsutrustning och klotter i kringmiljön. Andra tilltag är att riva ner vägbommen, eller klippa upp befintligt lås och ersätta med ett annat. Det sistnämnda har bland annat drabbat dykarklubben som vid träningsbesök inte kunnat låsa upp bommen för att ta sig ner till vattnet.

Spår på isen i vinter tyder på att objudna gäster ägnat sig åt halkkörning med motorfordon. Att köra med motorfordon i anslutning till badplatser är förbjudet.

Skadegörelsen vid Trollsjön är polisanmäld. Kommunen genomför bevaknings­insatser vid badet.

Sabotaget omfattar bland annat toaletterna.

Den idylliska platsen vid Trollsjön har under vintern utsatts för sabotage.

Sidan uppdaterad 2017-05-11