• - Betyget för kommunens företagsklimat fortsätter öka

  • - Så firas studenten 2023

  • - Centralgatan blir tillfälligt dubbelriktad

  • - Bra chefer ger bättre service

  • - Årets medborgarlöfte är signerat

  • - KF i korthet den 25 april 2023

  • - Engagemang för kollegor och kunder kan ge Caroline pris vid Framtidsgalan

  • - Upphandling vinnare i årets NKI-mätning

  • - Ny app för kommunens unga

  • - 2023 års pristagare är utsedda

Kontakt

Företagarfrukost 29 oktober 7:15-9:30 — Lokal mat

Nu är det dags att äntligen få möjlighet att träffas fysiskt i samband med en företagarfrukost! Den här morgonen kommer vi att inleda i Högbergskolans matsal med information om lokal mat på kommunens tallrik, vildsvinsjakt, spännande samverkan och möte med lokala producenter. Morgonen avslutas på ICA Supermarket Tierp i Siggbo handelsområde tillsammans med Magnus och Tina. Det finns också möjlighet att delta digitalt via länk.

NärMat — Mer närproducerad mat i Tierps kommun

För att tillsammans öka andelen lokal mat i kommunens skolor och äldreomsorg har kommunen genomfört ett projekt. Projektet genomfördes med hjälp av Jordbruksverkets stöd för att korta livsmedelskedjor och är ett avstamp för att främja lokal mat-produktion och konsumtion. Den här morgonen får du höra kostenheten berätta om projektet och hur DIS (dynamiskt inköpssystem) har gjort det möjligt för dem att servera lokal mat på kommunens tallrikar och vilka samarbeten projektet har resulterat i.

Vildsvinsjakt — från skog till bord

Den 26-28 november arrangeras gemensamhetsjakt på vildsvin. Vildsvin orsakar stora skador för jordbrukare och trafikolyckor och kommunen hoppas att så många jaktlag och jägare som möjligt deltar. Köttet kan sedan lämnas in till Strömsbergs slakteri som slutligen kommer serveras ute i kommunens verksamheter. Gemensamhetsjakten är från början ett initiativ från Älvkarleby kommun och arrangeras tillsamans med Svenska Jägareförbundet. Läs mer om jakten på Jägareförbundets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Första serveringen med kött från gård i Ålby

I maj 2021 serverades de första måltiderna med lokalt producerat kött till kommunens äldreboenden samt matlådor. Nötköttet kom från Mats gård i Ålby och under morgonen berättar han om sin gård och om hur han upplevde att vara den första lokala producenten vars kött serverades på kommunens tallrikar.

Hällfors gård

Hällfors Gård, invid Ålfors, är ett småskaligt lantbruk under uppbyggnad. Huvudfokuset är fåglar på grönbete —här finns höns, löpankor, pekingankor, vaktlar, kalkoner, gäss, getter, får och naturligtvis katter och hund. Fåglarna flyttas runt på betesmarken i mobila vindskydd hela betessäsongen och får utöva alla sina naturliga beteenden. Niklas berättar den här morgonen om gården och det kommande fågelslakteriet, för vilket bygglovet blev klart helt nyligt.

ICA Supermarket Tierp — morgonens värd

Morgonens värdar Tina och Magnus bjuder på frukostfikat och berättar om butiskflytten till Siggbo handelsområde. De berättar också om hur de genom samverkan med lokala leverantörer har möjlighet att erbjuda lokala produkter. Morgonen avslutas med en rundtur på plats i den nya butiken.

Stående inslag

Information från kommunstyrelsens ordförande, Sara Sjödal och kommundirektör, Helena Carlsson samt enheten näringsliv och turism.
Som vanligt en morgon full av information samt utrymme för korta presentationer. Vill du göra en kort presentation kan du ange det i anmälningsformuläret.

Moderator

Vi har anlitat Sara Eskhult, Länsstyrelsen, vilken bland annat har arbetat med Ät Uppsala län — handlingsplan för att bidra till en hållbar och konkurrenskraftig livsmedelsproduktion.

Fakta

Anmälan: senast den 27 oktober, via formuläret nedan

Antal platser: 50 platser i matsalen, utöver föredragshållare och arrangörer

Plats för evenmanget: Matsalen, Högbergsskolan, Palmgatan 13 ELLER digitalt — länk skickas ut dagen innan.

Program med preliminära tider

7:15-7:30
På plats: Morgonfika serveras morgonens värd ICA Supermarket bjuder på förtäring.
Digitalt: Inloggning med teknikkoll

7:30 Välkommen — Lars Ingeberg, näringslivschef

7:35 Information från Tierps kommun — Sara Sjödal, Kommunstyrelsens ordförande och Helena Carlsson kommundirektör

7:45 Moderator Sara Eskhult introducerar sig och projektet Ät Uppsala län

7:50 Lokal mat på kommunens tallrikar — Sara Eskhult intervjuar Fredrik Holmgren, chef Kostenheten och Jimmy Kjettselberg, produktionschef Kostenheten

8:05 Samarbete för lokalproducerad mat — Sara Eskhult pratar med Mats Molén

8:15 Kort bensträckare med möjlighet till kaffepåfyllning

8:25 Hällfors gård — Sara Eskhult intervjuar Niklas

8:35 Vad är på gång ? — möjlighet till kort information (nya företag, ny på jobbet, projekt, satsningar med mera)

8:45 ICA Supermarket Tierp, Tina och Magnus berättar om sin nya butik och deras lokala samarbeten

8:55 Kalendarium på skärmen. Morgonen avrundas på Högbergsskolan och fortsätter hos Magnus och Tina på ICA Supermarket, Siggbo handelsområde. Egen transport dit.

Anmälningsformulär

För att kunna hantera ditt ärende behöver Tierps kommun få tillgång vissa personuppgifter. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter. Pdf, 173 kB. (Pdf, 173 kB)

Önskemål om specialkost
Om du önskar specialkost fyll i det i formuläret samt specificera det i ett separat formulär genom att klicka på denna länk.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 28 oktober klockan 12.00.