• - Tillfällig beredning för likvärdig skola i Tierp

  • - Dags att göra skolvalet

  • - Lyckad jakt ger lokalt kött till äldreomsorgen

  • - KF i korthet den 13 december 2022

  • - KF i korthet 8 november 2022

  • - Anmälan till vuxenutbildningen inför vårterminen

  • - Drop-in café för anhöriga

  • - Byggtrafik när ny vandringsled förbereds i Örbyhus

  • - Kom ihåg att anmäla din eldstad

  • - Delta i kultur- och fritidsenkät

Kontakt

Bild: Mostphotoas

Digital träff för besöksnäringen 28 mars — Informationssäkerhet, Biosfärmärkning och samverkan

Projektet Stärkt besöksnäring i Biosfären bjuder in till en kväll med föredrag inom tre högaktuella områdenoch avslutas med kort information från Coompanion.

Föredrag

Informationssäkerhet

Dagligen hanterar vi mängder av digital information både privat och inom yrkeslivet. Vad ska du tänka på när du mejlar, när du hanterar sociala medier? Vad innebär säkra lösenord, säkerhetskopiering, virus, trojaner, masker och GDPR?

Thomas Lindgren, Nordlo utbildning AB, ger dig en introduktion till hur du på ett säkert sätt ska agera när det gäller informationssäkerhet på nätet.

Biosfärmärkning

Nu har du chansen att visa upp att du arbetar på hållbart sätt och att du är en del av Biosfärområdet Nedre Dalälven. Magnus Pamp berättar om vad detta innebär och hur just du kan Biosfärmärka din verksamhet.

Fjärdhundraland

Området som kallas Fjärdhundraland ligger inom en timme från Uppsala, Stockholm och Västerås. Här leder slingrande småvägar besökaren mellan kaféer och gårdsbutiker medan runstenar och medeltida kyrkor kantar vägen.

Här finns den ekonomiska föreningen Fjärdhundraland som började som ett lokalt Leader-projekt 2009 och som 10 år senare är en etablerad destination med över 150 medlemmar genom samarbete har lyckats öka intäkterna hos föreningens medlemmar. Mats Thorburn kommer att berätta om den resa Fjärdhundraland gjort och hur samverkan har hjälpt till att öka intäkterna hos de enskilda medlemmarna.

Coompanion

Coompanion är experter på kooperativt företagande och företagssamverkan. Anna Olsson berättar om Coompanions verksamhet och hur du som företagare kan dra nytta av den. Du kan efter kvällen boka en tid för att bolla idéer, fundera över roller eller diskutera företagsformer. Rådgivningen är kostnadsfri.

Fakta om kvällen

Arrangör: Projektet " Stärkt besöksnäring i Biosfären" — Nedre Dalälvens intresseförening tillsammans med kommunerna Heby, Tierp och Älvkarleby.

Dag: Måndag 28 mars

Plats: OBS! Kvällen blir helt digital. Länk till mötet kommer dagen innan.

Program:

18:15 Inloggning

18:30 Informationssäkerhet med Thomas Lindgren

19:15 Bensträckare

19:20 Biosfärmärkning, Magnus Pamp

19:50 Bensträckare

20:00 Fjärdhundraland, Mats Thorburn

20:45 Information från Coompanion

Antal platser: 50 platser

Kostnad: Kostnadsfritt. OBS! Om du uteblir, utan att meddela oss detta, debiteras du 300 kr.

Anmälan: Senast fredag 25 mars via anmälningsformuläret nedan.

Tillfället vänder sig till dig i besöksnäringen och din personal. Det passar mycket bra för såväl nystartade verksamheter som de med flerårig erfarenhet.

Har du frågor? Kontakta någon av oss:

Henrik Thomke, Nedre Dalälvens intresseförening

Ann-Marie Sundgren, Heby kommun

Lena Wänkkö, Linda Helzenius, Upplev Norduppland (kommunerna Tierp och Älvkarleby)

Stärkt besöksnäring i biosfären

Nedre Dalälvens intresseförening (NeDa) har av Tillväxtverket och region Uppsala blivit beviljade medel till ett ett-årigt projekt för att stärka besöksnäringen i vårt biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven. Kommunerna som omfattas är Heby, Tierp och Älvkarleby.

Individuell handledning
Genom projektet får minst 15 företag individuell hjälp med bland annat hållbarhet, paketering, foto och film samt digitalisering.

Vill du vara en av dem? Kontakta Henrik Thomke, tfn 070-749 70 71

Under projekttiden kommer även ett antal nätverksträffar och webbinarier att genomföras med fler deltagare.

Föredragshållare

Bild på Thomas Lindgren

Thomas Lindgren

har arbetat som utbildare på Nordlo Utbildning sedan 2008. Han har en bakgrund som marknadsförare och fotograf. Dessförinnan erfarenhet av arbete inom olika områden såsom marknadsföring, projektledning och IT-support.
Thomas är utbildad inom marknadsföring, IT, pedagogik, fotografering, projektledning och processkartläggning och har arbetat som utbildare inom IT sedan 2004. Han är även sedan 4 år utbildningssamordnare för Svenska Kyrkans kansli

Magnus Pamp

har varit biosfärkoordinator och projektledare för kommunikationsprojektet BUS i Biosfären (Bevara, Utveckla, Stödja) för Nedre Dalälvens Intresseförening (NeDa).
Nu arbetar han med flera inom NeDa för att skapa och föra ut konceptet Biosfärmärkning. Magnus har en bakgrund inom kommunikation och marknadsföring.

Mats Thorburn

är grafisk formgivare, webbutvecklare, projektledare, skribent och fotograf. Idag är han vice ordförande i föreningen Fjärdhundrand vid sidan av sin verksamhet som e-handlare och konsult inom digital marknadsföring. Han var ordförande för föreningen Fjärdhundraland 2014–2021, har varit med från starten och håller idag mycket uppskattade föreläsningar om den resa som Fjärdhundraland har gjort och de resultat man uppnått.

2019 belönades Fjärdhundraland med Stora Turismpriset. Motiveringen löd: "Fjärdhundraland har skapat ett arbetssätt där många små verksamheter tillsammans bildar en helhet utifrån platsens genuina förutsättningar. Här tas allas engagemang och kunskap tillvara för att skapa en hållbar helhet."

Läs mer om Fjärdhundraland Länk till annan webbplats.

Anna Olsson

är verksamhetsledare på Coompanion i Uppsala län sedan 2011. Hon arbetar med företagsrådgivning och med Coompanions olika projekt. Företagsrådgivning har Anna arbetat med sedan 1998, bl a hos Almi i Dalarna och Almi i Västmanland.

Anna är uppvuxen i Härjedalen och utbildad civilekonom. Erfarenheten av landsbygd, småföretagande och hur man kan lösa gemensamma behov tillsammans har hon haft stor nytta av i sina yrkesroller.

Läs mer om Coompanion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälningsformulär

För att kunna hantera ditt ärende behöver Tierps kommun få tillgång vissa personuppgifter. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter. Pdf, 173 kB. (Pdf, 173 kB)

Önskemål om specialkost
Om du önskar specialkost fyll i det i formuläret samt specificera det i ett separat formulär genom att klicka på denna länk.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 25 mars klockan 15.00.