• - Tierps kommun välkomnar nya svenskar

  • - Ny förskola och ombyggnation av Örbyhus skola

  • - Samarbete för fler bostäder

  • - Parkeringövervakning vid Trollsjön

  • - Så nöjda är företagarna med företagsklimatet

  • - KF i korthet den 23 april 2024

  • - Eldning av trädgårdsavfall och majbrasa

  • - Information om Centralskolan

  • - Tierps kommun har länets nöjdaste kunder

  • - Strejk avblåst i kommunala verksamheter

Kontakt

Munters - Vision 2030

Digifysisk företagarfrukost 31 maj kl 7:30-9:15 – 60 år av ständig utveckling

För detta frukostmöte beger vi oss till Tobo där företaget Munters står som värd för morgonen. Platsen blir inledningsvis det gamla jaktslottet där Eric Sahlström institutet (ESI) huserar och morgonen kommer att inledas av dess VD Magnus Holmström med musik och presentation av ESI. Vi avslutar med en guidad rundvandring på Munters anläggning – föranmälan krävs!

Under morgonen deltar också Anna-Lena Holmström, regionchef Svenskt Näringsliv Uppsala, Rickard Mäkitalo, företagsmarknadschef på NTM Media i Uppland samt kommunpolis Jörgen Wilestedt. En morgonmix med såväl företagsklimat, marknadsföringstips och ett tryggare Tierp. För dig som är i behov av rådgivning finns Almi på plats efter frukostmötet.

Munters
1948 blev Carl Munters besviken när han öppnade sin portabla garderob efter en långresa och fann sin finkostym möglig. Incidenten med kostymen fick honom att inse att det som varma och fuktiga områden behöver är luftkonditionering och avfuktare.

Carl Munters uppfann avfuktarhjulet och luftkylning med evaporativa dynor och 1955 grundade han företaget Munters. Idag har företaget femtusen anställda, 22 fabriker i mer än 30 länder och deras produkter är idag mer relevanta än någonsin i den klimatomställning som pågår världen över.

I april i år 2024 utsåg Tierps kommun Munters till årets företagare i Tierps kommun med motvieringen:

"Företaget har inte bara uppvisat enastående resultat och ekonomisk framgång, utan också visat prov på sitt exceptionella ledarskap och innovativa strategier, ett gott ledarskap som präglas av inkludering, delaktighet och engagemang i en tid där hållbarhet och socialt ansvarstagande blir allt viktigare och har en kraft för positiv förändring i samhället.

Genom sitt starka bidrag till en god företagsanda, innovation, hållbar tillväxt och hälsosammare planet skapar företaget engagemang för att motverka utanförskap på arbetsmarknaden samt investerar för framtiden och en positiv förändring i samhället"

Nu har du chansen att få veta mer om detta multinationella företag och deras "Vison Tobo 2030" samt få en rundvandring i fabrikslokalerna.

OBS! Anmälan i förväg till rundvandringen. Äger du skyddsskor ta med dem, Munters har ett begränsat antal för utlåning.

Magnus Holmström
Magnus Holmström är en välkänd riksspelman och trefaldig världsmästare i nyckelharpa. Han har varit en mångsysslare inom musiklivet. Han har själv musicerat, såväl inom folkmusik som att ha turnerat med Hårdrocksbandet Hammerfall, till att driva skivbolag och delta i reklamfilmssammanhang. För dig som sett reklam för Bregott och lyssnat till musiken, då är det Magnus du har hört. Sedan januari 2021 är han VD för Erik Sahlström institutet.

Den här morgonen berättar Magnus, kort om verksamheten och ESI:s planer att använda sina faciliteter även för företag som önskar övernattning och konferensmöjligheter. Han har också utlovat musikalisk njutning.

Anna-Lena Holmström
Varje år mäter Svenskt Näringsliv drygt 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen. Dessa räknas samman med fem statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner.

Resultatet av enkätundersökningen presenterades den 21 maj och Svenskt Näringslivs regionchef Uppsala gästar oss denna morgon för att kommentera årets resultat.

Rickard Mäkitalto
Sedan november 2023 är Richard Mäkitalo företagsmarknadschef på NTM Media i Uppland. Med sin mer än tjugoåriga erfarenhet av nationell, regional och lokal marknadsföring delar han med sig av sina bästa tips och trix för att hjälpa dig att lyckas med din marknadsföring i syfte att få mer och fler kunder och att utveckla och bygga varumärken för öka och ta nya marknadsdelar.

Han guidar dig till framgångsrika lösningar genom insikter från insamlad data samt senaste forskningen kring marknadsföring och kommunikation.

Jörgen Wilestedt
Vår kommunpolis finns på plats och ger en lägesrapport under rubriken "Tryggare Tierp".

Boka rådgivning med Almi
Det går bra att boka rådgivning i förväg via e-post till:

Sven-Eric Junebjörk eller Ulrika Mohlén.

De tar också emot på Dropin.

Alltid på agendan
Som vanligt kommer det att vara information från kommune och programpunkten med korta presentationer. Om du vill göra en kort presntation, max 2 min meddelar du det vid anmälan.

Fakta

Dag och tid: fredag 31 maj kl 7:30-9:15, fika från 7:15.

Plats: Eric Sahlström institutet, Bruksgatan 3, Tobo

Värd för morgonen: Munters, Eric Sahlström institutet och Tierps kommun

Program med preliminära tider

07:15-07:30
På plats: Frukostfika
Digitalt: Inloggning med teknikkoll

07:30 Välkommen
Lars Ingeberg, chef Medborgarservice och näringslivschef hälsar välkommen tillsammans med Magnus Holmström, ESI

07:40 Sara Sjödal, Kommunstyrelsens ordförande, Helena Carlsson, kommundirektör informerar om vad som händer i Tierps kommun.

07:50 Anna-Lena Holmström, regionchef Svenskt Näringsliv Uppsala kommenterar årets resultat av enkäten Lokalt företagsklimat

08:05 Ing-Marie Andersson Drugge, VD Munters, berättar om 60 år av ständig utveckling

08:20 Bensträckare och mingel med kaffepåfyllning

08:35 Korta presentationer med bland andra nya företag, nyanställningar och andra nyheter

08:40 Richard Mäkitalo, företagsmarknadschef på NTM Media i Uppland.

09:00 Jörgen Wilestedt, kommunpolis ger en lägesrapport kring "Tryggare Tierp"

09:10 Kalendarium

09:15 Slut vid Erik Sahlström institutet

09:30 Guidad rundvandring hos Munters, Gårsjövägen 8, Tobo

Varmt välkommen!

Lars, Linda och Lena
Enheten Näringsliv och turism

Anmälningsformulär

Två olika formulär – ett för att delta på plats, ett för att delta digitalt


För att kunna hantera din anmälan behöver Tierps kommun få tillgång vissa personuppgifter. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter. Pdf, 173 kB.

Anmälan för deltagande på plats – senast på morgonen den 29 maj behöver vi din anmälan

Önskemål om specialkost?
Om du önskar specialkost fyll i det i formuläret samt specificera det i ett separat formulär genom att klicka på denna länk.

Sista anmälningsdag är passerad. Om du önskar delta kontakta enheten näringsliv och turism via e-post: naringsliv@tierp.se

Anmälan för deltagande digitalt – sista anmälningsdag 30 maj klockan 14.00

Sista anmälningsdag är passerad. Om du önskar delta kontakta enheten näringsliv och turism via e-post: naringsliv@tierp.se