Kontakt

Dynamiskt inköpssystem DIS

Kommunen publicerar både små och stora förfrågningar löpande i DIS. Det gör upphandlingsformen flexibel och uppdraget lämpligt för både stora och små leverantörer.

Så fungerar det

DIS gör det möjligt för leverantörer att räkna på anbud utan att behöva ta höjd för framtida kostnader. Nya leverantörer kan ansöka om kvalificering under hela giltighetstiden. Upphandlingsformen sker i två steg:

  1. Kvalificering av leverantör
    Leverantören skickar en ansökan med svar på frågorna i kvalificeringsunderlaget, därefter lämnar kommunen besked. Om kvalificeringen inte blir godkänd går det bra att ansöka på nytt förutsatt att kraven är uppfyllda.
    - Kvalificering innebär att leverantören uppfyller kraven och finns med i vår leverantörspool.
    - Kvalificering innebär inte ett avtalsförhållande.
  2. Förfrågan från kommunen
    Förfrågningar från kommunen riktar sig enbart till kvalificerade leverantörer inom DIS. När annonsinbjudningar kommer ut via e-post från upphandlingssystemet tar leverantören ställning till om den har kapacitet att svara på förfrågan. Anbud lämnas via upphandlingssystemet.

Ansöka om kvalificering i DIS

Ansökan om kvalificering lämnas i Tendsign. DIS publiceras i upphandlingsverktyget Tendsign Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där du skapar ett konto kostnadsfritt. Du hittar de olika upphandlingarna märkta med DIS på startsidan under annonser/ upphandlande enhet / Tierps kommun.