Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Sommarjobb för ungdomar

Ny möjlighet för sommarjobbare:
Danssommarjobbet!

Prova på yrkeslivet som professionell dansare under tre veckor i sommar.

Danssommarjobbet är en unik möjlighet för dig som är född 2003–2005 att få prova på yrket som dansare med inriktning på modern dans.

Information med anledning av Covid-19

Coronapandemin har påverkat arbetet med sommarjobb i kommunen.

På grund av rådande läge med pandemin är möjligheterna till kommunala sommarjobb för unga mycket begränsade även 2021.

De flesta av kommunens verksamheter har tackat nej till att ordna kommunala feriejobb för ungdomar. Eftersom vi ska undvika resor och undvika nya kontakter samt så långt möjligt arbeta hemifrån saknas förutsättningarna att ta emot sommarjobbare, ge dem vettiga arbetsuppgifter och nödvändig handledning.

Undantaget är Danssommarjobbet.

Vanliga frågor och svar om sommarjobben

När får man besked?

Svar: Pga Covid-19 är beskeden försenade och kommer så långt det är möjligt att skickas ut under maj. Eftersom det fortfarande är osäkert om vissa enheter kommer att kunna ta emot feriearbetare, kan besked komma senare och med kort varsel.

Vad ska jag göra om jag erbjuds jobb?

Svar: Du som fått erbjudande om sommarjobb måste omgående tacka ja eller nej till platsen genom att skicka e-post till den adress du får i erbjudandet om jobb. Om du inte hör av dig inom angiven tid mister du din plats.

Hur mycket tjänar man?

Svar: Lönen för år 2020 var 73 kronor per timme för 16–17-åringar och 89 kronor per timme för 18–19-åringar. Lönen inkluderar semesterersättning.

Får man reseersättning?

Svar: Nej, kostnaden för att ta sig till och från sitt arbete står var och en för själv.

När får jag min lön?

Svar: Lönen betalas ut den 27:e månaden efter den månad som du arbetat, förutsatt att din timrapport har fyllts i och lämnats in när ditt arbete avslutats.

Hur gör jag för att det inte ska dras skatt på min lön?

Svar: Du fyller i blanketten Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag och skickar den till vårt lönekontor. Om du tjänar mer än 20 008 kr under hela året måste du betala skatt. Blanketten finns i den informationsbroschyr från Skatteverket (SKV430) som du fått från oss med beskedet om att du fått jobb. Den finns också på www.skv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kan man ta ledigt under sin sommarjobbsperiod?

Svar: Nej, ledighet beviljas generellt inte om inte särskilda skäl föreligger.

Jag har särskilda behov. Tar kommunen hänsyn till det?

Svar: Om du anger detta i ansökan och anger hur vi kan stötta dig så försöker vi så långt som möjligt att bemöta dina behov.