Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Lediga tomter

Välkommen till Tierps kommun!

Nu har du chansen att förverkliga din dröm om att bygga ditt hem på en av våra fantastiska tomter. Med en naturskön omgivning, närhet till service och faciliteter samt en stark gemenskap, är detta en perfekt plats att kalla hem.

Med närhet till skolor, affärer, rekreation och kollektivtrafik är det enkelt att skapa en balanserad tillvaro för hela familjen. Oavsett om det gäller arbete eller fritid kan tåget ta dig till Gävle, Uppsala eller Stockholm på under en timme.

Många lokala producenter av mat och hantverk väljer att etablera sig i Tierps kommun. Slott, herrgårdar och bruk gör utflyktsmålen många och historien närvarande.

I flera av kommunens orter finns det nu lediga småhustomter till salu. Är du intresserad? Välkommen att kontakta Medborgarservice.

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

Ort

Karta över lediga tomter

Kartan visar tomter och mark som finns till försäljning.

Att tänka på

Utöver kostnaden för tomten tillkommer bland annat anslutningsavgift för vatten, avlopp, el och fiber. Även kostnader för nybyggnadskarta, bygglov och lagfart kan tillkomma.

Ansökan om lagfart gör du hos Fastighetsinskrivningen på Lantmäteriet inom tre månader efter tomtköpet.

Information om lagfartsansökan hittar du hos Lantmäteriet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

  • Bygglov
    Planerar du att bygga på tomten krävs det i de flesta fall bygglov Länk till annan webbplats.. Det går även bra att kontakta medborgarservice för mer information.
  • Nybyggnadskarta
    Nybyggnadskartan används för att göra en situationsplan över tomten när du ska ansöka om bygglov. Den krävs i samband med nybyggnation och i vissa fall även vid tillbyggnad. Kartan ger bygglovshandläggaren en bild av förutsättningarna att ge bygglov.
    Beställ nybyggnadskarta

Byggnader med mark

När kommunen säljer befintliga byggnader med mark sker det via markanvisning eller anbud.