Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Bredband

De bredbandsnät som finns i kommunen drivs och utvecklas av privata aktörer. Kommunen har en roll som innebär att arbeta övergripande för att invånare, företagare och besökare ska ha tillgång till bredband.

En väl utbyggd infrastruktur för bredband är en förutsättning för att invånare och företagare ska se kommunen som en attraktiv plats att bo och verka i. Bredband är också en förutsättning för att utveckla demokrati, utbildning, omsorg och välfärdstjänster samt förnyelse och utveckling av kommunens egna verksamheter.

Bredbandsarbeten pågår

Under grävsäsong pågår flera olika projekt för bredbandsanslutning i Tierps kommun. För aktuell information om projekten, se respektive aktörs webbsida:

Bluecom, Air2Fibrelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

IP Only/Uppsala stadsnätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tierp Fiber Network (Lidén Data)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Open Infralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bredbandslyftet/Bredbandsundersökning

I april 2019 utfördes en bredbandsundersökning där personer som bor, arbetar eller är sommarboende i kommunen hade möjlighet att svara på frågor om bredband.

Syftet med undersökningen var att, som ett första steg i bredbandslyftet, kartlägga vad som fungerar och vad som kan bli bättre i framtiden när det gäller bredbandet i kommunen.

Undersökningen var öppen fram till den 30 april 2019 och resultatet presenterades den 15 maj 2019.

Resultat av undersökningen

Kommunens bredbandssamordnare når du via Medborgarservice, e-post medborgarservice@tierp.se, eller via telefon 0293-21 80 00.