Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Avfall och återvinning

All insamling och omhändertagande av hushållsavfall i kommunen ansvarar Tierps Energi & Miljö AB för. Det gäller även tömning av slam, drift av återvinningscentraler och frågor som gäller renhållningsabonnemang. 

Återvinningscentraler

Läs mer om kommunens återvinningscentraler och deras öppettider hos
Tierps Energi & Miljö.

Renhållning, sophämtningsabonnemang

Ett renhållningsabonnemang ska tecknas av alla som äger en fastighet i Tierps kommun och består av två delar, en fast och en rörlig. Den fasta delen är densamma oavsett hur fastigheten används och tillåter att nyttja återvinningscentralerna som finns i kommunen.

Den rörliga delen går själv att påverka genom valet av sophämtningsabonnemang, storlek på kärl, hämtningsintervall mm.

Det är absolut förbjudet att elda upp eller gräva ner avfall. Inte heller tillåtet att transportera hushållsavfall till eller från sin fastighet.

Matavfallsinsamling

Under år 2017 kommer alla fast boende i Tierps kommun ges möjligheten att testa på den gemensamma matavfallsinsamlingen. Detta innebär att det vid fastigheten finns två avfallskärl, ett brunt för matavfall och ett grönt för restavfall.

Önskas förlängt hämtningsintervall på restavfallskärlet, anmäls detta direkt till Temab. Förutsatt att allt matavfall lämnas i det bruna kärlet.

 

Egen kompost

Har du egen kompostering och därför inte vill vara med i den centrala insamlingen går det bra att anmäla komposten till Miljö- och Hälsoskyddsenheten på Tierps kommun.

I samband med anmälan går det också bra att ansöka om förlängt hämtningsintervall för restavfallet, avfallet som läggs i det gröna kärlet.

Läs mer om vilka kriterier som ska uppfyllas och hur du gör anmälan HÄR

Tierps Energi & Miljö ska tillse att alla kommuninvånare och verksamheter i Tierps kommun har tillgång till avfallshantering enligt renhållningsförordningenPDF (pdf, 179 kB) för Tierps kommun.

Verksamheten är 100 % taxefinansierad.

Frågor om renhållning?

För frågor om fakturor, abonnemang, taxor, flytt eller ägarbyte vänder du dig till kundtjänst på Tierps Energi & Miljö.

Telefon: 0293-21 99 00
Webbplats: temab.tierp.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagskort, återvinning

Företagskort är för att företag ska kunna lämna industri- och grovavfall på kommunens alla återvinnings­centraler. Läs gärna mer eller beställ kortet direkt hos Tierps Energi & Miljölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.