Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Hantera avfall och återvinna

Tierps Energi & Miljö AB (TEMAB), ansvarar för insamling och omhändertagande av hushålls- och matavfallet i kommunen, skötsel och drift av återvinningscentraler samt slamtömning.

TEMAB
Telefon: 0293-21 99 00
Webbplats: temab.tierp.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

TEMAB ska tillse att alla kommuninvånare och verksamheter inom Tierps kommun har tillgång till avfallshantering enligt renhållningsförordningenPDF (pdf, 179 kB) för Tierps kommun. Verksamheten är 100 % taxefinansierad.

Sophämtning

Alla som äger ett hus måste betala en fast och en rörlig avgift för återvinning och avfall. Den rörliga avgiften kan du själv påverka genom ditt val av sophämtning.

Det är inte tillåtet att själv transportera komposterbart eller brännbart hushållsavfall, inte heller till återvinningscentral eller från fritidshuset till åretruntbostaden. Det är heller inte tillåtet att själv elda hushållsavfallet eller att gräva ner avfallet. Även en liten mängd avfall måste alltså normalt hämtas via abonnemang.

Kompostering, anmälan till kommunen

Anmäl kompostering av matavfall och trädgårdsavfall till kommunen om du vill ha egen kompost hemma.

Beställa sophämtning eller har andra frågor om renhållning?

Frågor om räkningar, abonnemang, renhållningstaxa, slamtaxa, flytt och nyanmälan hanteras av kundtjänst på TEMABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beställa företagarkort återvinning?

Företagskort är för att företag ska kunna lämna industri- och grovavfall på kommunens alla återvinnings­centraler. Kortet beställs hos TEMABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.