Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Stöd till landsbygdsutveckling

Tierps kommun är en variationsrik kommun med fantastisk landsbygd – från Hållnäshalvön i öster, till den stadsnära landsbygden och vidare till Söderfors i väster vid Nedre Dalälven.

Landsbygden är en viktig del av kommunens identitet och attraktivitet. Det ska vara möjligt att driva och utveckla företag, studera på distans, växa upp och bo i alla delar av Tierps kommun. Kommunens arbete med att utveckla landsbygden går bland annat ut på att stödja olika aktörers engagemang och idéer. Här har vi sammanställt företags- och projektstöd som du som privatperson, företag eller förening har möjlighet att söka.

Leader Nedre Dalälven

Har du en idé du vill genomföra i din landsbygd, kan du göra ett projekt inom Lokalt ledd utveckling. Tierps kommun är medfinansiär till föreningen Leader Nedre Dalälven och leader är en metod för lokal utveckling där olika delar av samhället samarbetar för att utveckla den lokala ekonomin. I ett s.k. trepartnerskap samverkar föreningslivet med näringslivet och den offentliga sektorn, t.ex. kommunen, för att uppnå gemensamma mål. Syftet med leaderarbetet är att möjliggöra för dem som bor i en bygd att förverkliga sina egna idéer och visioner om hur bygden kan utvecklas. Detta sker genom att organisationer kan ansöka om medel för att genomföra olika utvecklingsprojekt.

Läs om leadermetoden och Leader Nedre Dalälvens arbete Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länsstyrelsen Uppsala län

Länsstyrelsens arbete med att utveckla landsbygden går bland annat ut på att stödja olika aktörers idéer och engagemang. Detta för att göra det lättare att driva företag, finna sysselsättning och få en attraktiv livsmiljö.

Länsstyrelsens landsbygdsprogram 2015-2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.