Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Naturreservat

Naturreservat skapas för att värdefulla naturområden ska kunna ge oss ett rikt friluftsliv, idag och i framtiden. I Tierps kommun finns inte mindre än 24 naturreservat, och ännu ett är på väg. De återspeglar den variation som uppstår när norr möter söder och öst möter väst. Här finner man slåtterängar med orkidéer, svamprika skogar, kust- och älvlandskap och mycket mer.

Kommunala naturreservat

De kommunala reservaten har fokus på friluftsliv och rekreation tillsammans med biologisk mångfald. De genomkorsas av stigar och längs vägen finns information om områdena och dess arter.

Andra naturreservat

Länsstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om de reservat som förvaltas av andra än kommunen. Många av dem har trevliga vandringsstigar och rastplatser medan andra är lite mer svåråtkomliga, men likväl värda ett besök. Där kan du även ta reda på mer om andra typer av skyddad natur, ex. Natura 2000 och biotopskydd. 

Testa gärna den interaktiva kartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där reservat och iordningställda stigar och leder är utmarkerade.

Bredforsens naturreservat

Foto från Bredforsens naturreservat vid Dalälven.