Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Vegavallen

Området vid Vegavallen är uppskattat och välbesökt och nyttjas av idrottsföreningar, allmänhet och skolor. Mellan 2017 och 2018 har det pågått en stor om- och nybyggnation och platsen har fått ett rejält ansiktslyft, både utomhus som inomhus.

I januari 2018 blev den första delen av nybyggnationen besiktigad och godkänd.
Åtta nybyggda omklädningsrum, samtliga med duschrum, kan nu användas av föreningar. Omklädningsrummen ligger i direkt anslutning till ishallen och är storleksanpassade efter de krav som specialidrottsförbunden ställer.

Projektet gick i slutet av januari in i fas två, då man påbörjade nybyggnation av café, kiosk och klubbrum. Även renovering av fyra gamla omklädningsrum påbörjades. Två av dessa är tillgängliga för allmänheten som är på Vegavallen och åker skidor, springer i spåret eller är på utegymmet.

Där den tidigare längan med omklädningsrum stod finns idag möjligheter till andra aktiviteter, bland annat ett konstverk i form av stor lekskulptur. Skulpturen är gjord för att barn ska kunna leka och klättra på den. Konstnären bakom verket heter Mikael Åberg och kommer från Umeå. 

Invigning

Invigningen av den ombyggda Vegavallen ägde rum lördagen den 5 maj, i samband med en hälsodag som arrangerades på området.

Tidigare arbeten i området

Under sommaren och hösten 2017 byggdes en ny infart till området, med syfte att förbättra säkerheten. I samband med detta har även infarten utrustas med bättre belysning. Arbetet har inneburit att två dåliga infarter ersatts av en ny.

Under förra året anlades även ett utegym för vuxna och en aktivitetsbana för barn.

En ny energisnål kylanläggning har satts in vid Vegahallen, vilket har gjort att energiförbrukning har minskat väsentligt. Energin som blir från kylanläggningen tas också tillvara för uppvärmning av lokalerna och till varmvatten i duscharna.

Allmänhetens åkning fortsätter som tidigare, nu med entré från den nybyggda delen. Där ombyggnation pågår kommer det att fortsätta vara avspärrat ytterligare en tid.