Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Säljstart för tomterna i Wallskoga.

Säljstart 12 juni för tomterna i Wallskoga

Den 12 juni påbörjas försäljningen av de nya villatomterna i Wallskoga, i förlängningen av Fågelvägen i Tierp. Tomterna säljs enligt turordning via kommunens tomtkö, med tillträde i oktober.

Arbetet med att iordningställa tomtmarkerna följer tidplanen och Lantmäteriet har nu styckat av tomterna till individuella fastigheter. Samtliga vatten- och avloppsarbeten har nu slutförts och allt anläggningsarbete i området beräknas vara klart i september.

Tomterna säljs via kommunens tomtkö, där kommunens marksamordnare kontaktar intresserade enligt turordning. Tomterna med nummer 8 och 9 köps av det kommunala bostadsföretaget Tierpsbyggen. Där kommer de att bygga en gruppbostad, som ska drivas av kommunen.

Om du som står i tomtkön tackar nej till en tomt i Wallskogaområdet behåller du din plats i Tierps kommuns tomtkö.

Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta Tierps kommuns marksamordnare, Maria Pettersson, maria.pettersson@tierp.se, 0293-21 81 98.

 

Fakta om försäljning av villatomterna

  • Tillträde 2 oktober
  • De 15 nya friliggande tomterna omfattar 660 – 1 000 kvm. Exakt tomtstorlek samt fastighetsbeteckning för respektive tomt, hittar du genom att klicka på respektive tomt i karta över villatomter i Wallskogalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Tomtpriset är 195 kr/kvadratmeter, utöver kostnaden för tomten tillkommer bland annat anslutningsavgifter för vatten och avlopp, el, eventuellt tele/bredband samt kostnader för nybyggnadskarta, bygglov och lagfart.
  • När kontrakt har skrivits med respektive tomtköpare, fakturerar kommunen köparen med en inbetalningstid på 30 dagar.
  • När betalningen är genomförd utfärdar kommunen ett köpebrev, som köparen sedan söker lagfart på.