Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Lekplatser på gång

Under 2017 kommer fyra lekplatser i Tierp att renoveras. De fyra lekplatserna kommer alla att ha olika teman och målet är att samtliga lekplatser är klara under hösten.

De fyra lekplatserna som kommer att renoveras är:

Pyramiden

Först ut är Pyramiden där temat är klätterlek. Lekplatsen ligger på Kyrkogatan. Det mesta av den befintliga lekutrustningen ska ersättas med ny spännande utrustning. Bland nyheterna finns en fyra meter hög klätterpyramid, en klätterställning med en mängd olika klätter­utmaningar och rutschkana, en gungbräda som snurrar i en cirkel och ett lekhus med rutschkana. Byggstart sker v.23.

Havet

Här kommer havet att vara tema. Lekplatsen ligger på Fågelvägen. Lek på lika villkor är en viktig utgångspunkt på den här lekplatsen. Den kommer att ha ett havstema med bland annat ett tillgänglighetsanpassat skepp, ett sjöodjur och en kompisgunga. Planerad byggstart augusti-september.

Sagoparken

Här blir temat sagor. Lekparken ligger på Östra Tämnarvägen. En fästning, ett skepp, en balansbana på näckrosblad och en bladätande larv är exempel på vad som ska finnas i Sagoparken.

Safariparken

Temat för parken kommer att vara safari. Lekparken ligger på Jans Gränd. Här kommer det bland annat att finnas ett safarihus med klätternät, utkiksfönster och rutschkanor, ”vilda djur” och en jeep.

Valet av vilka fyra lekplatser i Tierp som ska renoveras 2017 grundar sig bland annat i geografisk spridning över orten, en kartläggning över var flest barn bor, hur lätt det är att ta sig till platserna för de som inte bor precis i närheten samt skicket på den befintliga lekutrustningen som finns där idag.

Den lekutrustning som plockas bort från de fyra lekplatserna kommer i den mån det är möjligt att plockas in och renoveras för att sedan ställas ut på andra lekplatser.