Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Siggbo

I västra utkanten av centrala Tierp planeras för en helt ny stadsdel med plats för bostäder, företag och handel. Namnet är Siggbo, efter den intilliggande Siggebobäcken. Området är uppdelat i en företagspark, ett handelsområde med plats för butiker och shopping samt trädgårdsstaden med omkring 500 bostäder i form av villor, radhus och lägenheter.

Trädgårdsstad

En helt ny stadsdel med villor, radhus och flerbostadshus. Stadsdelen med namnet Siggbo trädgårdsstad, kommer att rymma ca 500 nya bostäder intill Siggebobäcken, i en grön och lummig miljö.
Just nu pågår projektering för området. Det finns ingen planerad byggstart för området. Detta är ett flerårigt projekt.
I trädgårdsstaden ingår etapperna Triangelparken, Centrala Siggbo, Södra villorna och Norra villorna. Läs mer om bostadsområdena i "Siggbo trädgårdsstad"

Företagspark

Den blivande företagsparken erbjuder 40 hektar byggklar mark i direkt anslutning till E4, endast ett stenkast från Tierps tätort. Läget nära motorvägen och järnvägen ger mycket goda kommunikationer till Uppsala, Arlanda, Stockholm och Gävle. Tänkta verksamheter i området är handel, verkstad, lättare industri, kontor och idrott. Våren 2018 påbörjades anläggningsarbetet i området. Under fliken "Företagspark" till vänster hittar du mer information.

Handelsområde

Här ges plats för dagligvaruhandel på en yta av 9000 m². Med ett strategiskt läge i direkt anslutning till E4:an och endast ett stenkast från Tierps tätort. Läget nära motorvägen och järnvägen ger mycket goda kommunikationer till Uppsala, Arlanda, Stockholm och Gävle. Arbetet i området påbörjas under 2019. Under fliken "Handelsområde" kan du läsa mer.

För mer information kontakta:

Maria Petterson, exploateringsansvarig
Tel. 0293-21 81 98, e-post: maria.pettersson@tierp.se

Petra Kessler, näringslivsutvecklare
Tel. 0293-21 80 75, e-post: petra.kessler@tierp.se