Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Siggbo

I västra utkanten av centrala Tierp planeras för en helt ny stadsdel med plats för bostäder, företag och handel. Namnet är Siggbo, efter den intilliggande Siggebobäcken. Området är uppdelat i en företagspark, ett handelsområde med plats för butiker och shopping samt trädgårdsstaden med omkring 500 bostäder i form av villor, radhus och lägenheter.

Trädgårdsstad

En helt ny stadsdel med villor, radhus och flerbostadshus. Stadsdelen med namnet Siggbo trädgårdsstad, kommer att rymma ca 500 nya bostäder intill Siggebobäcken, i en grön och lummig miljö. Det är ett flerårigt projekt som pågår och det finns ingen planerad byggstart för området.

I trädgårdsstaden ingår etapperna Triangelparken, Centrala Siggbo, Södra villorna och Norra villorna. Läs mer om bostadsområdena i Siggbo trädgårdsstad.

Företagspark

Företagsparken erbjuder 40 hektar byggklar mark i direkt anslutning till E4, endast ett stenkast från Tierps tätort. Läget nära motorvägen och järnvägen ger mycket goda kommunikationer till Uppsala, Arlanda, Stockholm och Gävle. Tänkta verksamheter i området är handel, verkstad, lättare industri, kontor och idrott. Under fliken Företagspark hittar du mer information.

Handelsområde

Här ges plats för dagligvaruhandel på en yta av 9000 m². Med ett strategiskt läge i direkt anslutning till E4:an och endast ett stenkast från Tierps tätort. Läget nära motorvägen och järnvägen ger mycket goda kommunikationer till Uppsala, Arlanda, Stockholm och Gävle. Under fliken Handelsområde kan du läsa mer.

Kontakt

För mer information kontakta Medborgarservice

E-post: medborgarservice@tierp.se
Telefon: 0293-21 80 00