Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Trädgårdsstaden

Planeringen av den nya stadsdelen Siggbo trädgårdsstad pågår just nu. Området kommer att erbjuda möjligheter till bostäder med natur och grönska in på knuten, bara några minuter från järnvägen och E4:an.

I området ingår de fyra etapperna Södra villorna, Triangelparken, Norra villorna och Centrala Siggbo.

Siggbo ansluter till Tierps sydvästra tätortsbebyggelse och ligger nära ortens centrum, endast 500 meter gångavstånd från järnvägsstationen. Platsen blir en attraktiv boendemiljö, nära ett brett serviceutbud och bra pendlingsläge till både Stockholm, Uppsala, Arlanda och Gävle. Både grundskola och gymnasium återfinns i direkt anslutning till det nya området.

Den nya stadsdelen kommer växa fram i enlighet med kommunens vision om ”en grön oas för hela livet” utefter den slingrande Siggebobäcken och dess lummiga ådal. 500 bostäder planeras i området i form av villor, radhus och flerbostadshus. Utöver detta förses området med förskola, affärsverksamhet och lekplats, allt med trädgårdsstadskarakär.

Stadsdelen kommer att omslutas av ett parkområde som ska erbjuda aktiviteter för alla åldrar. Bland annat motionsspår, lekplatser och utegym. Den nya bebyggelsen kopplas samman med Tierps tätort via en bilbro och flera gång- och cykelbroar.

Förstora bilden

Kontakt

för mer information kontakta Medborgarservice

E-post: medborgarservice@tierp.se
Telefon: 0293-21 80 00