Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Torkan i Tierps kommun

Torkan har lett till dåliga skördar och foderbrist för lantbrukare. Desssutom är brandrisken i länet extremt hög med många bränder som följd. Det är vattenbrist på flera platser, dock inte i vårt område. På den här sidan kan du läsa om det läge som råder i Tierps kommun. Länsstyrelsen i Uppsala län samordnar åtgärder och information för hela regionen.

Länsstyrelsen samordnar

Länsstyrelsen i Uppsala län har upprättat en arbetsgrupp som hanterar regional samordning av åtgärder och information. På Länsstyrelsen webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns samlad information om foderbrist och torka, vatten och vattenbrist samt brand och brandrisk. Här hittar du länkar till andra myndigheter och Facebookgrupper som hanterar dessa frågor.

Eldningsförbudet upphävt

Den 15 augusti upphävdes det eldningsförbud som har gällt under sommaren i Uppsala län.

Tierps kommun erbjuder lantbrukare kommunal mark

Många bönder har brist på foder till sina djur till följd av torkan. För att hjälpa till undersöker vi möjliga ytor som kan användas för slåtter eller betesmark.
Läs mer här: Tierps kommun vill hjälpa djuren – erbjuder lantbrukare kommunal mark

Lantbrukare i Tierps kommun erbjuds vatten till sina djur

Vatten finns att hämta i mindre mängd i:

  • Skärplinge (tappkran gamla vattenverket i början av vägen till Fagerviken)
  • Tierp vid reningsverket dagtid 06.30-16.00 (tappkran på gaveln innanför grinden)
  • Örbyhus i nya vattenkiosken vid macken
Vattenkiosken vid macken i Örbyhus

Vattenkiosken vid macken i Örbyhus

Vatten i större mängd finns att köpa vid Upplands Motor i Tierp.
Kontakta kundtjänst på Tierps Energi & Miljö AB (TEMAB) i förväg så hjälper vi till vid tankningen, telefon 0293-21 99 00 öppet 09.00-12.00 och 13.00-15.00. I akuta fall utanför arbetstid kontaktas jourhavande personal via telefon 018-14 54 00.

Det är inte tillåtet att ta vatten från brandposter utan TEMABs tillåtelse, då det skapar problem med grumligt vatten för våra kunder. Varken Tierps kommun, TEMAB eller Räddningstjänsten kan bistå med tankar eller transport.

Inget bevattningsförbud i Tierps kommun

Många hör av sig till oss och undrar om vi har bevattningsförbud. Grundvattennivåerna i Tierps kommun är bra, därför har vi inget bevattningsförbud i dagsläget. Men det är ändå viktigt att alla hjälps åt att spara på vattnet och tänka vattensmart. Det kan du göra genom att till exempel ta en snabbdusch istället för en lång, stänga av vattnet när du borstar tänderna, tvätta och diska med fulla maskiner. Undvik att vattna gräsmattor och tvätta inte bilen hemma.