Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Hållbart resande

Att gå, cykla eller åka kollektivt är inte bara bra för miljön, det skapar också förutsättningar för spontana möten, förbättrad hälsa och närhet till natur som forskning visar är en källa till både avslappning och paus i vardagsstressen.

Hela resan räknas

Även om inte hela resan kan genomföras med cykel eller som promenad, så kan det vara en del av färden mot slutmålet. Kommunen tillsammans med Region Uppsala arbetar aktivt med "Hela resan-perspektivet". Det är ett begrepp som syftar till att alla ska kunna ta sig hela vägen från dörr till dörr.

Pendlarparkeringar

I kommunen finns ett antal pendlarparkeringar i anslutning till kollektivtrafiken. Mer information finns i kartan på sidan om kommunens parkeringar.

Kollektivtrafik

Inom Tierps kommun finns ett brett utbud av kollektivtrafik. UL Länk till annan webbplats. är trafikhuvudman för kollektivtrafiken i Uppsala län dit Tierps kommun tillhör. Det innebär att turer inom och mellan kommunerna i länet sker främst med UL.

Tåg

I kommunen finns tillgång till Upptåget som stannar i Mehedeby, Tierp, Tobo och Örbyhus och som kan ta dig till Gävle eller Uppsala på under en timme. 

Buss

Busstrafiken i Tierps kommun är upplagd för att knyta samman tätorterna med köpingen. Det går varierande turer med utgångspunkt i våra tätorter som inte ligger inom Upptågets stråk. Från dessa går turer mot Tierps köping som är kommunens centralort. Busstrafiken går även regionalt till samtliga grannkommuner med utgångspunkt från centralorten.