Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

För vårdnadshavare

Unikum

Förskola och utbildning i Tierps kommun använder lärportalen Unikum för dokumentation av barnets utveckling och lärande. I systemet samarbetar pedagoger och vårdnadshavare kring mål, planer, dokumentation och kvalitet. Unikum fungerar att använda på surfplatta, smartphone och dator.

När barnets placering på förskolan är klar kan du som vårdnadshavare logga in i Unikum. Det finns två sätt för dig att logga in, genom appen Unikum Familj eller via Unikums inloggningssida.

Du loggar in med BankID.

App — Unikum Familj

Appen är kostnadsfri och finns att ladda ner på App Storelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Google Playlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Unikum på webb

Unikum - BankIDlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om Unikum Familj

Svenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Engelskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tempus

Tierps kommun använder sig av Tempus som är ett webbaserat verktyg för närvaroregistrering.

På Tempus lägger du som vårdnadshavare utifrån kommunens riktlinjer in barnets schema via surfplatta, smartphone eller dator. Du meddelar även frånvaro, om barnet är sjuk eller ledig via systemet.

När du och ditt barn kommer till förskolan på morgonen checkas barnet in på en pekskärm av en personal. Närvaron sparas på Tempus direkt och blir synlig för vårdnadshavare, personal och administration. När det är dags att gå hem checkas barnet ut på samma sätt.

När barnets placering på förskolan är klar ansöker du som vårdnadshavare om ett konto.

App — Tempus Hemma

Appen är kostnadsfri och finns att ladda ner på App Storelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Google Playlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konto måste först skapas på tempushemma.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.