Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

För vårdnadshavare

Unikum

Förskola och utbildning i Tierps kommun använder lärportalen Unikum för dokumentation av barnets utveckling och lärande. I systemet samarbetar pedagoger och vårdnadshavare kring mål, planer, dokumentation och kvalitet. Unikum fungerar att använda på surfplatta, smartphone och dator.

När barnets placering på förskolan är klar kan du som vårdnadshavare logga in i Unikum. Det finns två sätt för dig att logga in, genom appen Unikum Familj eller via Unikums inloggningssida.

Du loggar in med BankID.

Tempus

Tierps kommun använder sig av Tempus som är ett webbaserat verktyg för närvaroregistrering.

På Tempus lägger du som vårdnadshavare utifrån kommunens riktlinjer in barnets schema via surfplatta, smartphone eller dator. Du meddelar även frånvaro, om barnet är sjuk eller ledig via systemet.

När du och ditt barn kommer till förskolan på morgonen checkas barnet in på en pekskärm av en personal. Närvaron sparas på Tempus direkt och blir synlig för vårdnadshavare, personal och administration. När det är dags att gå hem checkas barnet ut på samma sätt.

Tempus hemma Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När placeringen är godkänd kan du logga in i Tempus och lägga schema inför placeringsstart.

Appen Tempus Hemma

Appen är kostnadsfri och finns att ladda ner på App Store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan logga med BankID eller FrejaID.