Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Mat i förskolan

Visionen och vårt uppdrag med maten i förskolan är att lära våra barn att äta utifrån ett hållbarhetsperspektiv för att gynna vår planet och hälsa. Vi hoppas att vi tillsammans med er familjer kan hjälpas åt att lära barnen äta varierat, för hälsa och hållbar utveckling.  

Varje dag erbjuds 1-2 rätter på menyn och flera olika sorters grönsaker samt knäckebröd, smör, mjölk och vatten. Maten är näringsberäknad och vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer.

Livsmedelsverkets måltidsmodell

En bra måltid berör många delar som vi kan se på bilden ”måltidsmodellen” framtagen av livsmedelsverket. För att få ett lyckat resultat behöver kompetens, engagemang och samverkan över gränserna ske.
Mer information finns att läsa i livsmedelsverkets folder Bra mat i förskolan.

Livsmedelsverkets måltidsmodell

Maten i kommunens verksamheter

Menyn i kommunen tas fram i en arbetsgrupp med representanter från alla delar av kommunens kök. Vi arbetar med en rullande 13 veckors meny som säsongsanpassas och revideras löpande.

Det finns 9 tillagningskök runt om i kommunen. Centralköket på Aspenskolan, Bruksskolan, Kyrkskolan, Vendel skola, Örbyhus skola, Förskolan Paletten, Olandersskolan, Hållnäs skola och Wesslandias särskilda boende lagar maten till närliggande kommunala verksamheter.

Totalt tillverkas ca 4000 portioner/dag runt om i kommunen. Tanken är att ha närheten till maten för att kunna arbeta mer effektivt med kvalité, service och att maten skall vara lagad från grunden.