Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Mat i förskolan

Veckans matsedel

http://webmenu.foodit.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka dig fram till rätt kök och spara gärna sidan som en favorit så kommer du enklare åt menyn utan att behöva komma ihåg adressen.

Visionen och vårt uppdrag med maten i skolan är att LÄRA våra kunder äta utifrån ett hållbarhetsperspektiv för att gynna vår planet och hälsa. Vi hoppas att vi tillsammans med er familjer kan hjälpas åt att lära barnen äta varierat, för hälsa och hållbar utveckling.  

Varje dag erbjuds två rätter på menyn. Vår salladsbuffé består av minst 5 olika sorter, knäckebröd, smör, mjölk och vatten. Maten är näringsberäknad och vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer.

Behov av specialkost

Om ditt barn behöver särskild mat eller har en matöverkänslighet behöver köket som lagar maten få veta det. För att ditt barn skall få rätt mat ber vi dig fylla i formuläret Anmälan om specialkost.

Inför varje nytt läsår (hösttermin) eller så fort förändring sker i kosten vill vi ha in förnyade intyg för att kunna erbjuda säkra och trygga måltider.

Aktuellt just nu - förskolan

Den här terminen satsar förskolan på att utbilda måltidspersonalen inom förskolan med teoretiska och praktiska kunskaper om hur man kan arbeta med måltidspedagogik inom förskolan och integrera mat och livsmedel i den övriga pedagogiska verksamheten.

En bra måltid berör många delar som vi kan se på bilden ”måltidsmodellen” framtagen av livsmedelsverket. För att få ett lyckat resultat behöver kompetens, engagemang och samverkan över gränserna ske. Det är ett stort och spännande arbete vi har framför oss och ser fram emot att få återkomma till er om hur det går och hur vi tillsammans kan bidra med vårt arbete för framtidens barn!

Livsmedelsverkets måltidsmodell

Maten i kommunens verksamheter

Menyn i kommunen tas fram i en arbetsgrupp med representanter från alla delar av kommunens kök. Vi arbetar med en rullande 10 veckors meny som säsongsanpassas och revideras löpande.

Det finns 8 tillagningskök runt om i kommunen. Centralköket på Aspenskolan, Bruksskolan, Kyrkskolan, Vendel skola, Örbyhus skola, Olandersskolan, Hållnäs skola och Wesslandias särskilda boende lagar maten till närliggande kommunala verksamheter.

Totalt tillverkas ca 4000 portioner/dag runt om i kommunen. Tanken är att ha närheten till maten för att kunna arbeta mer effektivt med kvalité, service och att maten skall vara lagad från grunden.