Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Mat i skolan

Veckans matsedel

http://webmenu.foodit.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Matsedeln i din smartphone eller surfplatta

Har du en smartphone eller surfplatta, spar ner matsedeln som en "app/ikon".

Visionen och vårt uppdrag med maten i skolan är att LÄRA våra kunder äta utifrån ett hållbarhetsperspektiv för att gynna vår planet och hälsa. Vi hoppas att vi tillsammans med er familjer kan hjälpas åt att lära barnen äta varierat, för hälsa och hållbar utveckling.  

Varje dag erbjuds två rätter på menyn. Vår salladsbuffé består av minst 5 olika sorter, knäckebröd, smör, mjölk och vatten. Maten är näringsberäknad och vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer.

Behov av specialkost

Om ditt barn behöver särskild mat eller har en matöverkänslighet behöver köket som lagar maten få veta det. För att ditt barn skall få rätt mat ber vi dig fylla i formuläret Anmälan om specialkost.

Inför varje nytt läsår (hösttermin) eller så fort förändring sker i kosten vill vi ha in förnyade intyg för att kunna erbjuda säkra och trygga måltider.

Aktuellt just nu - skolan

Från 1 januari 2017 kommer kommunen omorganisera kosten till en central kostorganisation som ansvarar för den mat som serveras i skolan. Kostenheten kommer fortsätta arbeta med vårt pedagogiska uppdrag, läs mer i vår kostriktlinjePDF (pdf, 200 kB).

Ni föräldrar är våra viktigaste samarbetspartner i detta arbete och vi hoppas att vi tillsammans skall kunna hjälpas åt att LÄRA barnen äta varierat, för hälsa och hållbar utveckling till "friska barn för framtidens utmaningar".

Maten i kommunens verksamheter

Menyn i kommunen tas fram i en arbetsgrupp med representanter från alla delar av kommunens kök. Vi arbetar med en rullande 10 veckors meny som säsongsanpassas och revideras löpande.

Det finns 8 tillagningskök runt om i kommunen. Centralköket på Aspenskolan, Bruksskolan, Kyrkskolan, Vendel skola, Örbyhus skola, Olandersskolan, Hållnäs skola och Wesslandias särskilda boende lagar maten till närliggande kommunala verksamheter.

Totalt tillverkas ca 4000 portioner/dag runt om i kommunen. Tanken är att ha närheten till maten för att kunna arbeta mer effektivt med kvalité, service och att maten skall vara lagad från grunden.