Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Särskola

Grundsärskolan är ett alternativ till grundskolan för elever som inte bedöms kunna nå upp till grundskolans kunskapskrav därför att de har en intellektuell funktionsnedsättning.

På Centralskolan i Tierp finns en grundsärskola för elever i åk 1-9.

Skolformen har två inriktningar, grundsärskola och träningsskola. I grundsärskolan undervisas eleverna i samma ämnen som i grundskolan. Träningsskolan är avsedd för elever som inte kan tillgodogöra sig hela eller delar av kursplanen i grundsärskolan. Där undervisas eleverna i ämnesområden.

Vem har rätt att gå i grundsärskola?

Grundsärskolan är till för elever med intellektuell funktionsnedsättning. Även elever som har fått en betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning på grund av hjärnskada kan tas emot i grundsärskolan om man bedömer att de inte kan uppnå grundskolans kunskapskrav.

Grundsärskolan har en egen läroplan och personalen är pedagoger, speciallärare och elevassistenter.

Grundsärskolan utgör spår 4 inom rektorsområde 3 (Ro3). Skolledningen på Centralskolan ansvarar även för grundsärskolan.

Gymnasiesärskola

På Högbergsskolan finns gymnasiesärskolanöppnas i nytt fönster. Den är till för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning och har gått ut grundsärskola eller träningsskola. Gymnasiesärskolan är fyraårig och frivillig.

Rutin för mottagande i grundsärskola alternativt gymnasiesärskolaPDF (pdf, 467 kB)

Fritidshem

Elever på grundsärskolan och gymnasiesärskolan har möjlighet till plats på fritidshem/särfritids i Bäggeby.

Skolverkets info om grundsärskolan

skolverkets hemsida om grundsärskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster står mer om hur verksamheten ser ut och hur särskolan fungerar. Skolverkets broschyr Här får du läsa om grundsärskolan länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterberättar på lättläst svenska om grundsärskolan, vilka ämnen läser man och vem kan gå där?