Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Elevresor

Elever som går i gymnasiet i Tierps kommun och som har längre än sex kilometer mellan bostaden och skolan får automatiskt ett skolkort som gäller för resa med kollektivtrafiken. Skolkortet skickas hem till eleven inför varje läsår.

Det anordnas inte någon särskild transport i de fall där kollektivtrafiken inte kan nyttjas. Om avståndet mellan bostaden och upptagningsplatsen är lång kan ersättning betalas ut enligt regler för skolskjuts och elevresor Pdf, 424 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 424 kB).

Studerande i annan kommun

Elever som går i gymnasiet i en annan kommun behöver ansöka om ett skolkort. Sista dag att ansöka om skolkort är den 1 juli. Ansökan beviljas per läsår, ansökan ska därför lämnas in på nytt inför varje läsår.

Du ansöker om elevresa via vår e-tjänst. E-tjänsten kräver att du som sökande legitimerar dig med mobilt BankID. Om du saknar mobilt BankID, eller på annat sätt inte kan ansöka via e-tjänsten, kontakta Medborgarservice på telefon 0293-21 80 88 eller via e-post medborgarservice@tierp.se.

Kontant reseersättning

För elever som på grund av sin undervisning åker kollektivtrafik med andra än UL ska i stället för skolkort ansöka om kontant reseersättning. Ansökan ska göras inför varje nytt läsår och kvitto ska redovisas efter varje inköp.

Ansök om kontant reseersättning Pdf, 153 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 153 kB)