Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Föräldrakooperativ

Föräldrakooperativ är ett alternativ/ komplement till den kommunala barnomsorgen. Verksamheten bygger på små barngrupper i hemmamiljö.

Föräldrakooperativet Solkatten i Tierps köping

Idén är att arbetssättet för dagbarnvårdaren är "traditionellt" det vill säga med små barngrupper som får vistas i hemmiljö och med en strävan efter kontinuitet i kontakten barn/dagbarnvårdare, för att skapa trygghet för både barn och förälder.

Alla våra dagbarnvårdare har utbildning och/eller erforderlig erfarenhet av arbete inom barnomsorg. Dagbarnvårdarna ingår i ett arbetslag där man är vikarier för varandra vid t ex semester och sjukfrånvaro.

Idén är dessutom att arbeta med en "I ur och skur" - pedagogisk inriktning, vilket bl.a. innebär att vi gör utflykter till naturen.

I Föräldrakooperativet Solkattenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gäller samma regler för Maxtaxa som övrig barnomsorg i Tierps Kommun.


Vikingarnas familjedaghem i Gyllerboda, Vendel

Vikingarna erbjuder en trygg miljö i en liten barngrupp för barn i åldrarna 1-5 år. Vi är två dagbarnvårdare som samarbetar i verksamheten och vi utgår från två hem. Vikingarna erbjuder en miljö där barn får vara barn och utvecklas i små grupper där de blir sedda och får en lugn, trygg tillvaro.

Hos oss är leken central. Genom denna får barnen får lära sig turtagning, socialt samspel och begreppsuppfattning.

Vi vistas mycket ute i naturen där barnen lär sig mer om naturen och dess invånare.

Vikingarnas familjedaghemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster