Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Förskolor

Förskolan vänder sig till barn från ett års ålder och fram till att barnet börjar förskoleklass vid sex års ålder. Förskolan är inte obligatorisk, utan du väljer om ditt barn ska gå i förskola. Barn kan börja i förskolan vid olika åldrar och delta under olika lång tid. Du kan önska vilken förskola ditt barn ska gå i.

I kommunen finns det 18 förskolor med verksamhet för barn i åldrarna 1-5 år. Det finns också pedagogisk omsorg (familjedaghem) i Mehedeby, Tierp och Vendel.

Hitta förskolor

Kontaktuppgifter förskoleadministrationen

E-post: forskola.brevlada@tierp.se

Tfn: 0293 - 21 90 13, 21 95 01

Läroplan för förskolan

Förskolan är den första grundstenen i det svenska utbildningssystemet och verksamheten styrs av förskolans läroplan, Lpfölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förskolans läroplan gäller inte för pedagogiska omsorgen. Värdegrund som anges i läroplanen ska också finnas i pedagogiska omsorgens verksamhet.

Skolverkets allmänna råd för pedagogisk omsorg

De allmänna råden för pedagogisk omsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster syftar till att stödja kommuner, enskilda huvudmän och personal inom pedagogisk omsorg och att öka kvalitén på verksamheten.