Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Öppna förskolan och familjecentralen

Björkgårdens familjecentral och öppna förskola är en mötesplats där vuxna och barn 0-6 år ges en möjlighet till olika aktiviteter och gemenskap.

Öppna förskolans verksamhet i Tierps köping håller fortsättningsvis till i Särfritids lokaler på Bäggeby, Tämnarvägen 7, snett emot Vårdcentralen. Detta på grund av att de ordinarie lokalerna i anslutning till familjecentralen i Björkgården är stängda. Under sommaren är öppna förskolan stängd.

Öppettider hösten 2017

Verksamheten öppnar igen 22 augusti.
Öppet måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 9-11.
Barn 0-6 år är välkomna alla dagar.

På måndagar från och med 4 september finns "Svenska med baby" – en öppen föräldragrupp i våra lokaler. Vi träffas mellan klockan 09.30-11.00 i Särfritids lokaler. Första träffen är den 4 september och den sista 27 november. För föräldrar och barn (ålder 0-2 år). Vi pratar om olika teman, sjunger och gör andra roliga saker tillsammans med våra barn. Samtal och aktiviteter anpassas efter gruppens storlek, språknivå och intressen. Alla föräldralediga är välkomna. Ingen föranmälan krävs.

Under höstlovet vecka 44 är öppna förskolan stängd.
Terminsavslutning 19 december.

Öppna förskolan samverkar med olika yrkesgrupper

Björkgårdens familjecentral är ett samarbete mellan kommun och landsting. I arbetet samverkar olika yrkesgrupper för att ta del av varandras kunskaper, erfarenheter, och därigenom ge rätt stöd vid rätt tillfälle till familjerna som besöker familjecentralen. De medverkande verksamheterna är i dag kommunen genom öppna förskolan och Landstinget genom mödrahälsovården och barnhälsovården. Mödra- och barnhälsovården och familjebehandlare medverkar i öppna förskolans veksamhet.