Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Arbeta som röstmottagare

Den 11 september 2022 är det val till riksdag, kommun och regionsfullmäktige. Valnämnden ansvarar för att rekrytera röstmottagare till förtidsröstningen och till valdagen. Förtidsröstningen startar den 24 augusti och pågår till valdagen. Sista dag att skicka in intresseanmälan var den 20 mars 2022.

Arbetsbeskrivning

Röstmottagare på förtidsröstningen
Röstmottagarens uppgift under förtidsröstningen är att ta emot röster, hålla ordning i och runt lokalen, se till att det finns valsedlar, lotsa de väljare som inte vet hur det går till att rösta, räkna mottagna röster och se till att rösterna hämtas.

Röstmottagare på valdagen
Röstmottagarens uppgift i vallokalen är att kontrollera att väljarna har kommit till rätt vallokal, dela ut valkuvert till väljare, se till att det finns gott om valsedlar utlagda, lotsa de väljare som inte vet hur det går till att rösta, se till att lokalen och kön är i god ordning, ta emot röster och räkna röster.

Kvalifikationer

För att tjänstgöra som röstmottagare ska du vara 18 år eller äldre. Valnämnden i Tierps kommun ser gärna att du har intresse för samhällsfrågor. Arbetet som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt. Det ställer också höga krav på noggrannhet. Som röstmottagare ska du medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Det är meriterande om du har vana av administrativt arbete. Vi vill gärna ha en bred bakgrund bland dem som är röstmottagare.

Det är inget krav att du som röstmottagare bor i kommunen.

God datorvana är ett krav.

Utbildning

Alla som ska vara röstmottagare ska delta i valnämndens utbildning. Utbildningen kommer ske kvällstid i kommunhuset i Tierp. Du får ersättning för att delta i utbildningen.

Ekonomisk ersättning

Den som arbetar som röstmottagare vid förtidsröstning får ersättning enligt Tierps kommuns reglemente för ersättning till förtroendevalda (ERS2018). Den som arbetar under valdagen erhåller ett arvode som beslutas av valnämnden.

Kontakt
Har du frågor om valet är du välkommen att kontakta oss.
E-post: val@tierp.se