Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Vad handlar valet om?

Den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Det är tre val som sker samtidigt.

Val till riksdag

Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i Sverige. Till riksdagens uppgifter hör att besluta om lagar och om statens budget. Riksdagen kontrollerar också hur regeringen sköter sitt arbete. Sveriges riksdag har 349 ledamöter. 

Vid val till riksdagen röstar du med en gul valsedel.

Val till regionfullmäktige

I Sverige finns det 21 regioner. Regionerna styrs av politiker som valts direkt av länets invånare. Regionfullmäktige är regionens högsta beslutande organ.

Tierps kommun tillhör Region Uppsala. Region Uppsala ansvarar för frågor inom hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Regionfullmäktige i Uppsala län har 71 ledamöter.

Vid val till regionfullmäktige röstar du med en blå valsedel.

Val till kommunfullmäktige

Det finns 290 kommuner i Sverige. Kommunerna ansvarar för en stor del av den samhällsservice som finns där vi bor. Bland de viktigaste uppgifterna är förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Kommunerna styrs av politiker som valts av medborgarna. Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ.

Kommunfullmäktige i Tierps kommun har 49 ledamöter. Mer information om de politiska partier som är representerade i kommunfullmäktige i Tierps kommun.

Vid val till kommunfullmäktige röstar du med en vit valsedel.

Kontakt
Har du frågor om valet är du välkommen att kontakta oss.
E-post: val@tierp.se