Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Rookie Startups

Rookie Startups är programmet för dig som är mellan 15-18 år och vill prova på att driva ett eget företag som sommarjobb, ett komplement till den traditionella feriepraktiken.

Under fyra sommarveckor får du - själv eller tillsammans med vänner - starta ett företag och förverkliga en idé. Kanske vill ni öppna en webbshop, arrangera ett välgörenhetsevent eller skapa en egen YouTube-kanal?

 • Lär dig grunderna i företagande
 • Få hjälp att utveckla en bra affärsidé
 • Träffa och inspireras av likasinnade
 • Möta några av Sveriges främsta unga entreprenörer
 • Startkapital på 2000 kr (pengar du får behålla)
 • Förverkliga din egen idé under fyra veckor
 • En personlig coach som hjälper dig dagligen
 • Presentera ditt företag för experter
 • Tävla om titeln ’Årets RS-företag’ och 5 000 kr
 • En fantastisk merit till ditt cv
 • Möjlighet att driva vidare ditt företag

Programmet startar den 18 juni och pågår i fyra veckor. Du behöver inga förkunskaper eller affärsidé för ansökan. Antagning sker löpande, så ju snabbare du skickar in din ansökan desto större är sannolikheten att du kommer med.

Om Rookie Startups

Rookie Stratups syftar till att öka ungas entreprenöriella förmågor, som självförtroende, mod och drivkraft, samt till att öka intresset för och kunskapen kring företagande. Forskning visar att dessa entreprenöriella förmågor har stor betydelse för en individs chanser att lyckas på arbetsmarknaden, både som anställd och som egen företagare.¹

Fakta Rookie Startups

Programstart: 18 juni. Varaktighet: fyra veckor

Antal platser: 30
Vem kan söka: Elever i åk 9 och gymnasiet årskurser 1-3 (15-18 år)

Inspireras av andra ungdomars idéer, följ oss på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Snapchatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information
Linnéa Sjölén, projektledare Tierp
E-post: linnea.sjolen@rookiestartups.se

Linda Ärlig, Tierps kommun
E-post: linda.arlig@tierp.se

Obs: Som deltagare i RS får du ett startbidrag på ca 2000kr (beroende på vilken kommun du är folkbokförd i). Du får ingen lön utöver detta, men alla pengar du tjänar i ditt RS-företag är dina egna. Det finns alltså ingen gräns för hur mycket du kan tjäna, utan detta är helt upp till dig själv och ditt team. RS kan inte kombineras med kommunens feriepraktik, blir du antagen till båda måste du som deltagare välja ett av alternativen.

[1] Rosendahl Huber, L., Sloof, R. & van Praag, M. (2012) The Effect of Early Entrepreneurship Education: Evidence from a Randomized Field Experiment. Tinbergen Institute Discussion Paper TI 2012-041/3