Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Sommarjobb för ungdomar 2020

Välkommen till ansökan för sommarjobb 2020. Kommunen erbjuder jobb inom flera verksamheter för dig som är född mellan 2002 och 2004, är folkbokförd i Tierps kommun och som inte haft sommarjobb hos oss tidigare.

Här söker du sommarjobb inom bland annat förskoleverksamheten, vård och omsorg, funktionshindradeomsorgen samt återvinningen och gata/park.

Du kan också jobba på något av kommunens badhus eller som musiker i ett band och turnera på boenden inom äldreomsorgen.

Sommarlovsbandet
För att söka som musiker måste du ha grundläggande kunskaper i att spela ett instrument eller sjunga. Bandet övar, repeterar och avslutar med turné på kommunens äldreboenden. Gäller endast period 1.

Kultur och fritid sköter urval bland de sökande för att säkerställa att nödvändiga kunskaper finns. Alla övriga sommarjobb lottas ut.

Särskilda behov
Du som har särskilda behov av något slag får gärna ange det i fritextrutan så vi kan stötta dig på bästa sätt om du lottas till ett arbete.

Bra att veta innan du fyller ansökan
Det finns flest jobb i den första perioden, men inom till exempel vård och omsorg samt gata/park/renhållning är jobben jämt fördelade över alla tre perioderna.

Sista ansökningsdag är söndag den 5 april 2020. Endast en ansökan/person. Du kan ange att du är intresserad av flera olika verksamheter i samma ansökan. Vi samordnar och ser till att du inte blir dubbelbokad.

Du som erbjuds arbete måste aktivt tacka ja inom en viss tid för att få jobbet och du måste gå på ett obligatoriskt informationsmöte på din blivande arbetsplats för att få jobba.

Ansök om sommarjobb inom kommunen

Sista anmälningsdag är den 5 april.
Intyg * (obligatorisk)
Sommarjobb inom kommunen är en bra erfarenhet inför det kommande arbetslivet. För att så många som möjligt ska få möjlighet till denna erfarenhet, så är erbjudandet bara till för dig som inte sommarjobbat för kommunen tidigare. *
Intyg

Kön * (obligatorisk)
Kön
Dina kontaktuppgifter
Ange det telefonnummer där vi kan nå dig dagtid. Uppge din e-postadress för att få en bekräftelse till din mail att din ansökan har registrerats. Det är även via e-postadressen som vi skickar erbjudande om jobb till dig.
Dina kontaktuppgifter
Område * (obligatorisk)
Observera att detta är önskemål. Du kan ange flera områden. För att arbeta på baden krävs att du har god vattenvana och simkunskaper. För arbete inom förskola och fritids krävs utdrag ur belastningsregistret.
OmrådeVilken period kan du jobba? * (obligatorisk)
Du kan ange flera perioder - förutom musikbandet, förskolorna, fritidsgården Möbeln och baden som enbart erbjuder sommarjobb under den första perioden.
Vilken period kan du jobba?Behandling av personuppgifter
För att kunna hantera din ansökan behöver Tierps kommun få tillgång till vissa personuppgifter. När du skickar in uppgifter via formuläret kommer de att behandlas med stöd av EU:s dataskyddsförordning artikel 6 1e myndighetsutövning. Personuppgifterna bevaras/gallras i enlighet med gällande dokumenthanteringsplan.
Viktigt!
Klicka på "Skicka in ansökan" nedan och kontrollera att du kommer till en tacksida. Då vet du att dina svar har registrerats.

Mer information om hur vi behandlar personuppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns på www.tierp.se/GDPRöppnas i nytt fönster.

Vanliga frågor och svar om sommarjobben

Hur många timmar ska sommarjobbarna/ feriearbetarna jobba?

Svar: Som feriearbetare arbetar man 6 timmar/dag + lunch under två veckor. Lunchen ingår inte i arbetstiden.

När får man besked?

Svar: Du som har fått ett sommarjobb får besked från oss via brev eller e-post efter den 20 april. Om du inte har fått besked senast den 4 maj har du tyvärr inte fått jobb denna sommar.

Vad ska jag göra om jag erbjuds jobb?

Svar: Du som fått erbjudande om sommarjobb måste omgående tacka ja eller nej till platsen genom att skicka e-post till den adress du får i erbjudandet om jobb. Om du inte hör av dig inom angiven tid mister du din plats.

Hur går tillsättningen av sommarjobbsplatserna till?

Svar: Jobben lottas ut om det är fler sökande än det finns jobb och fördelas sedan så långt det är möjligt efter önskemål om verksamhetsområde och period. Tjänsterna som musiker tillsätts efter lämplighet eftersom vissa kunskaper krävs.

Är det tvärsäkert att man inte får jobb om man inte fått svar innan den 4 maj?

Svar: Enstaka vakanser kan uppstå om någon annan tackar nej till erbjudet jobb.

Jag ska jobba på förskola eller fritids. Måste jag ha utdrag från polisens belastningsregister?

Svar: Ja, det är ett absolut krav för att få jobba inom förskole- eller fritidsverksamhet. Det är viktigt att begära utdraget omedelbart när du får besked om att du fått jobb eftersom det ofta tar minst tre veckor att få utdraget från polisen.
Om du inte har utdraget får du tyvärr inte jobba.

Hur mycket tjänar man?

Svar: Lönerna för 2020 är inte klara ännu men 2019 var ersättningen 72 kronor/timme inklusive semesterersättning för 16-17-åringar och 87 kronor/timme för 18-19-åringar.

Får man reseersättning?

Svar: Nej, kostnaden för att ta sig till och från sitt arbete står var och en för själv.

När får jag min lön?

Svar: Lönen betalas ut den 27:e månaden efter den månad som du arbetat, förutsatt att din timrapport har fyllts i och lämnats in när ditt arbete avslutats.

Hur gör jag för att det inte ska dras skatt på min lön?

Svar: Du fyller i blanketten Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag och skickar den till vårt lönekontor. Om du tjänar mer än 20 008 kr under hela året måste du betala skatt. Blanketten finns i den informationsbroschyr från Skatteverket (SKV430) som du fått från oss med beskedet om att du fått jobb. Den finns också på www.skv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jag kan inte jobba den period jag har sökt, hur byter jag period? Kan man ändra datum för sommarjobbet eller byta?

Svar: Om du kommer på att du behöver ändra period innan den 5 april kan du skicka ett mail till arbetsmarknadsenheten@tierp.se och tala om vilken ändring du vill göra. Om du vill ändra efter det datumet är det bara möjligt om någon annan som sökt jobb den period som du vill byta till, tackar nej till erbjudandet.

Kan man ta ledigt under sin sommarjobbsperiod?

Svar: Nej, ledighet beviljas generellt inte om inte särskilda skäl föreligger.

Jag har särskilda behov. Tar kommunen hänsyn till det?

Svar: Om du anger detta i ansökan och anger hur vi kan stötta dig så försöker vi så långt som möjligt att bemöta dina behov.

Förra året kunde man söka subventionerade jobb hos företag och kommunen betalade en del av lönekostnaden. Hur ser det ut i år?

Svar: Den möjligheten finns tyvärr inte i år.

Text