Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Feriearbete för ungdomar 2022

Nu är ansökan till feriearbete sommaren 2022 öppen. Ungdomar som är födda mellan 2004 och 2006, folkbokförda i kommunen och som inte haft feriearbete inom kommunen tidigare är välkomna att ansöka.

Sista ansökningsdag har passerat.

Du som erbjuds arbete får ett mail eller ett SMS från oss och du måste aktivt tacka ja inom en viss tid för att få jobbet. Du måste också dela på ett obligatoriskt informationsmöte på din blivande arbetsplats innan arbetsperioderna startar.

Formuläret är stängt, sista ansökningsdag var den 3 april 2020.

Vanliga frågor och svar om sommarjobben

När får man besked?

Svar: Från och med den 20 april kontaktas de som fått feriearbete via mail eller sms.

Vad ska jag göra om jag erbjuds jobb?

Svar: Du som fått erbjudande om feriearbete måste omgående tacka ja eller nej till platsen genom att skicka e-post till den adress du får i erbjudandet om jobb. Om du inte hör av dig inom angiven tid mister du din plats.

Hur mycket tjänar man?

Svar: 16-17-åringar lägst 75 kronor/timme. 18-19-åringar lägst 91 kronor/timme. Lönerna är exklusive semestersättning som är 12 procent.

Får man reseersättning?

Svar: Nej, kostnaden för att ta sig till och från sitt arbete står var och en för själv.

När får jag min lön?

Svar: Lönen betalas ut den 27:e månaden efter den månad som du arbetat, förutsatt att din timrapport har fyllts i och lämnats in när ditt arbete avslutats.

Hur gör jag för att det inte ska dras skatt på min lön?

Svar: Du fyller i blanketten Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag och skickar den till vårt lönekontor. Om du tjänar mer än 20 431 kr under hela året måste du betala skatt. Blanketten finns i den informationsbroschyr från Skatteverket (SKV430) som du fått från oss med beskedet om att du fått jobb. Den finns också på www.skv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kan man ta ledigt under sin sommarjobbsperiod?

Svar: Nej, ledighet beviljas generellt inte om inte särskilda skäl föreligger.

Jag har särskilda behov. Tar kommunen hänsyn till det?

Svar: Om du anger detta i ansökan och anger hur vi kan stötta dig så försöker vi så långt som möjligt att bemöta dina behov.