Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Sommarjobb för ungdomar 2020

Kommunen erbjuder jobb inom flera verksamheter för dig som är född mellan 2002 och 2004, är folkbokförd i Tierps kommun och som inte haft sommarjobb hos oss tidigare.

Alla platser är nu tillsatta och om du inte har hört någonting från oss, så kan vi tyvärr inte erbjuda något jobb i sommar.

Information med anledning av Covid-19

Coronapandemin har påverkat arbetet med sommarjobb i kommunen.

Alla sommarjobb inom vård- och omsorg samt inom förskoleverksamheten har fallit bort och det är ännu osäkert hur många jobb vi kommer kunna erbjuda på andra enheter.

Det innebär också att lottningen av tillgängliga sommarjobb är försenad och besked till dig som får jobb kan komma med kort varsel.

Du som sökt jobb inom vård- och omsorg och förskoleverksamhet kommer att tas med i lottningen till de platser som finns på andra enheter. Därmed har du fortfarande chansen att få ett jobb, men kanske inom annat område än tänkt.

Besked om jobb kommer så långt det är möjligt att skickas ut under maj månad.

Du som erbjuds arbete måste aktivt tacka ja inom en viss tid för att få jobbet och du måste gå på ett obligatoriskt informationsmöte på din blivande arbetsplats för att få jobba.

Ansök om sommarjobb inom kommunen

Formuläret är stängt, sista ansökningsdag var den 5 april 2020.

Mer information om hur vi behandlar personuppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns på www.tierp.se/GDPRöppnas i nytt fönster.

Vanliga frågor och svar om sommarjobben

Hur många timmar ska sommarjobbarna/ feriearbetarna jobba?

Svar: Som feriearbetare arbetar man 6 timmar/dag + lunch under två veckor. Lunchen ingår inte i arbetstiden.

När får man besked?

Svar: Pga Covid-19 är beskeden försenade och kommer så långt det är möjligt att skickas ut under maj. Eftersom det fortfarande är osäkert om vissa enheter kommer att kunna ta emot feriearbetare, kan besked komma senare och med kort varsel.

Vad ska jag göra om jag erbjuds jobb?

Svar: Du som fått erbjudande om sommarjobb måste omgående tacka ja eller nej till platsen genom att skicka e-post till den adress du får i erbjudandet om jobb. Om du inte hör av dig inom angiven tid mister du din plats.

Hur går tillsättningen av sommarjobbsplatserna till?

Svar: Jobben lottas ut om det är fler sökande än det finns jobb och fördelas sedan så långt det är möjligt efter önskemål om verksamhetsområde och period. Tjänsterna som musiker tillsätts efter lämplighet eftersom vissa kunskaper krävs.

Jag ska jobba på fritids, måste jag ha utdrag från polisens belastningsregister?

Svar: Ja, det är ett absolut krav för att få jobba inom fritidsverksamhet. Det är viktigt att begära utdraget omedelbart när du får besked om att du fått jobb eftersom det ofta tar minst tre veckor att få utdraget från polisen. Om du inte har utdraget får du tyvärr inte jobba.

Hur mycket tjänar man?

Svar: Lönen för år 2020 är 73 kronor per timme för 16–17-åringar och 89 kronor per timme för 18–19-åringar. Lönen inkluderar semesterersättning.

Får man reseersättning?

Svar: Nej, kostnaden för att ta sig till och från sitt arbete står var och en för själv.

När får jag min lön?

Svar: Lönen betalas ut den 27:e månaden efter den månad som du arbetat, förutsatt att din timrapport har fyllts i och lämnats in när ditt arbete avslutats.

Hur gör jag för att det inte ska dras skatt på min lön?

Svar: Du fyller i blanketten Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag och skickar den till vårt lönekontor. Om du tjänar mer än 20 008 kr under hela året måste du betala skatt. Blanketten finns i den informationsbroschyr från Skatteverket (SKV430) som du fått från oss med beskedet om att du fått jobb. Den finns också på www.skv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jag kan inte jobba den period jag har sökt, hur byter jag period? Kan man ändra datum för sommarjobbet eller byta?

Svar: Om du kommer på att du behöver ändra period innan den 5 april kan du skicka ett mail till arbetsmarknadsenheten@tierp.se och tala om vilken ändring du vill göra. Om du vill ändra efter det datumet är det bara möjligt om någon annan som sökt jobb den period som du vill byta till, tackar nej till erbjudandet.

Kan man ta ledigt under sin sommarjobbsperiod?

Svar: Nej, ledighet beviljas generellt inte om inte särskilda skäl föreligger.

Jag har särskilda behov. Tar kommunen hänsyn till det?

Svar: Om du anger detta i ansökan och anger hur vi kan stötta dig så försöker vi så långt som möjligt att bemöta dina behov.

Förra året kunde man söka subventionerade jobb hos företag och kommunen betalade en del av lönekostnaden. Hur ser det ut i år?

Svar: Den möjligheten finns tyvärr inte i år.