Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Styrdokument, föreskrifter och taxor

Lagar och förordningar styr kommunens verksamhet. Lagar beslutas av riksdagen och förordningar utfärdas av regeringen. Utöver det kan och ska kommunerna utforma egna styrdokument för hur verksamheterna ska bedrivas.

Vår vision är det viktigaste styrdokumentet, det ligger till grund för all verksamhet. Visionen anger vår gemensamma önskan och det långsiktiga mål som har betydelse för oss som bor och verkar i Tierps kommun!

Tierps kommuns vision

Nya Plan- och bygglagen

Den 2 maj 2011 trädde Nya plan- och bygglagen i kraftlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kommunstyrelsen antog 2011-04-19 Riktlinjer för hur begrepp inom plan- och bygglagen kan tolkasPDF (pdf, 74 kB)

Trafikföreskrifter

Trafikföreskrifter för Tierps kommun hittar du i Transportstyrelsens rikstäckande databas för trafikföreskrifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsa

Tierps kommun antog i september 2009 den regionala folkhälsopolicyn och integrerar folkhälsa i ordinarie verksamhet. I det pågående arbetet med styrdokumenten "Äldre 2020" och kommunens översiktsplan finns området folkhälsa med som egna kapitel.