Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kommunfakta

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt

Här hittar du statistik om befolkning, skola och barnomsorg, arbetsmarknad, näringsliv, hälsa och mycket mer i Tierps kommun.

Ekonomi

Ekonomifakta.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., är en del av Svenskt Näringsliv och är ett verktyg för dig som söker kunskap om Sveriges ekonomi och företagsamhet.

Befolkningsfakta

På sidan Befolkning finns statistik om befolkningen, antal förvärvsarbetande per näringsgren, pendlare, bostäder och inkomster samt befolkningsutveckling och prognos.

Karta och samhällsinformation

I våra interaktiva kartor kan du enkelt hitta information om lediga tomter, detaljplaner, lekplatser, grillplatser, cykelvägar och vandringsleder med mera. Du kan ta fram busshållplatser, gator med parkeringsförbud, vem som är väghållare, vem som ansvarar för konditionen på olika vägar, och mycket mer.

Tierps kommun - korta fakta

Län: Uppsala län
Landskap: Uppland och Gästrikland
Landyta: 1 550 km²
Folkmängd: 21 193 invånare (31 december 2023)
Centralort: Tierp
Tätorter: Tierp, Örbyhus, Söderfors, Karlholmsbruk, Skärplinge, Månkarbo, Tobo, Mehedeby och Upplanda (enligt SCB:s tätortsavgränsning 31 december 2015)