Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kärnenergiberedskap

Enligt lag ska de län där det finns ett kärnkraftverk arbeta med kärnenergiberedskap. I arbetet ingår bland annat att arbeta fram beredskapsplaner och att ha en beredskapsorganisation för att hantera en olycka med utsläpp av radioaktivitet eller med risk för utsläpp.

Länsstyrelsen i Uppsala län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett huvudansvar vid en olycka på Forsmarks kärnkraftverk.

I arbetet med beredskapsfrågor ingår också information till allmänheten både före, under och efter en inträffad händelse. Ett särskilt informationsansvar finns till de som bor inom den inre beredskapszonen.

Beredskapszoner

Kartan visar beredskapszonerna runt Forsmarks kärnkraftverk.

Lokal säkerhetsnämnd

Eftersom Tierps kommun angränsar till Östhammars kommun med Forsmarks kärnkraftverk och båda kommunerna ligger inom Uppsala län, samverkar vi när det gäller kärnenergiberedskapen.

Tierps kommun har idag tre ordinarie ledamöter och tre suppleanter i den Lokala säkerhetsnämnden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Östhammars kommun.

Information om kärnenergiberedskapen som Tierps kommun deltar i finns på Östhammars kommuns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..