Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kultur i förskola och skola

”Barnet har rätt till vila och fritid, till lek och rekreation anpassad till barnets ålder och till att tillfullo delta i det kulturella och konstnärliga livet." Barnkonventionen, artikel 31

Kulturslingan

För att alla barn i Tierps kommun ska kunna ta del av kultur garanteras barn i förskolan och skolan varje år nya kulturupplevelser. Detta ordnas i en så kallad Kulturslinga. Barn och elever får se dans- teater- och musikföreställningar, samt möjlighet att själva prova på.

Kulturpoolen

Kulturpoolen arrangeras av Kulturskolan och är ett sätt att arbeta med estetiska läroprocesser i skolan. Under ett antal veckor kommer en pedagog från Kulturskolan ut till en skolklass för att tillsammans med dem arbeta kring ett speciellt tema.

Folkmusik

Folkmusik för barn har en lång historia i Tierps kommun. Alla förskoleklasser får besök av en rytmiklärare som jobbar med övningar anknutna till folkmusiktraditionen.

Skapande skola

Skapande skola är ett externt bidrag som kommunen söker från Kulturrådet inför varje nytt läsår. Detta bidrar till ännu mer kultur i skolan genom fokus på projekt där barnen möter professionella kulturaktörer. 

Kulturarvstrappan - elever upptäcker sin lokala historia

Genom att utgå från läroplanen kan eleverna upptäcka att det de läser i historieboken faktiskt kan finnas runt husknuten. På så sätt får de barn som växer upp i Tierps kommun lära känna sin omgivning och sin närmiljö. Läs mer om kulturarvstrappan.