Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Lekplatser och aktivitetsbana

Gör en lekutflykt med barnen! Runtom i kommunen finns många roliga lekplatser att besöka. Flera av lekplatserna sköter kommunen om och en del sköts om av bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

Kommunen arbetar sedan 2015 med ett stort lekplatsprojekt som går ut på att varje tätort ska ha minst en ny, större lekplats på en central plats på orten. Förhoppningen är att lekplatserna ska fungera som en samlingsplats för ortens barn och föräldrar. Gamla lekplatser har tagit bort på grund av säkerhetsskäl, samt för att ge plats för de nya lekplatserna.

Nu öppnar Tobos nya lekpark!
På torsdag den 22a oktober kommer den nya lekparken i Tobo att öppnas. Lekplatsen ligger på grönområdet bakom pizzerian och här finns det mängder av olika, roliga lekattraktioner för barn i alla åldrar tillsammans med en ny grillplats och picknickbord. All lekutrustning finns på plats så det är bara att leka på, men tyvärr har belysningen blivit försenad och den kommer att sättas upp så fort den kommer.

Hitta lekplatserna

Skriv tabellbeskrivning här

Ort

Adress

Karlholm

 

 

Skogsbogatan

Korsnäsvägen/Skällstigen

Aspvägen

Kyrkbyn

Onstavägen

Mehedeby

 

Blåbärsvägen

Buntvägen

Månkarbo

Knutkullavägen/Illmårsbergsvägen

Skärplinge

 

 

Kvarnvägen

Lillgärdsvägen

Parkvägen

Söderfors

 

 

 

 

Violvägen

Vallonvägen

Västermalmsvägen/Kidronvägen

Smedsvägen

Nygatan/Ankarströms väg

Tierp

 

 

 

 

 

 


Ekorrvägen
Fågelvägen
Idrottsvägen
Jans gränd
Kyrkogatan
Sikvägen
Stenbocksvägen/Bävervägen
Östra Tämnarvägen

Tobo

 

Idrottsvägen/Bruksgatan

Kapellvägen/Hagvägen

Örbyhus

 

 

Kvarnvägen

Mänstavägen

Tegelsmoravägen/Parkvägen

Varför har de gamla lekplatserna tagits bort?

För att de nya lekplatserna ska kunna byggas så har kommunen varit tvungen att ta bort några av de äldre kommunala lekplatserna. Dessa beslut grundar sig på att lekplatserna:

  • Inte längre klarar besiktningarna
  • Ligger nära någon av nyare lekplatserna
  • Där behovet av en lekplats inte längre finns
  • Där lekplatsen är i så dåligt skick att kostnaderna för att fixa upp lekplatsen inte gör det ekonomiskt försvarbart att behålla lekplatsen.

Denna bedömning har gjorts på varje ort och i vissa orter har lekplatser redan plockats bort och i vissa kommer detta att ske framöver. Denna bedömning görs inte efter tycke och smak från kommunens sida, utan detta måste göras för att kommunen ska kunna fortsätta bygga de nya fina lekplatserna och kunna hålla drifts- och skötselnivåerna höga på de befintliga lekplatserna.

I de flesta fall finns det i dagsläget inga planer på att området där den bortplockade lekplatsen har stått ska användas till något annat än som grönytor tillgängliga för allmänheten, vilket gör att barnen fortfarande kommer att kunna leka och träffa sina vänner där. Lekutrustningen har dock, av både säkerhets- och ekonomiska skäl, plockats bort.