Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Lekplatser och aktivitetsbana

Gör en lekutflykt med barnen! De flesta lekplatser ansvarar kommunen för, men det finns också lekplatser som bostadsrättsföreningar eller samfälligheter har ansvar för.

I Karlholm och Örbyhus finns nyrenoverade lekplatser. I Tierp kommer fyra nya lekplatser att byggas under 2017. I Tierp finns också en hinderbana för barn vid Vegavallen.

Lekplatser i Tierp

Pyramiden

Lekplats Pyramiden

Pyramiden - temat är klätterlek. Lekplatsen ligger på Kyrkogatan. Det mesta av den befintliga lekutrustningen är ersatt med ny spännande utrustning. Bland nyheterna finns en fyra meter hög klätterpyramid, en klätterställning med en mängd olika klätter­utmaningar och rutschkana, en gungbräda som snurrar i en cirkel och ett lekhus med rutschkana.

Havet

Havet är tema för lekplatsen som ligger på Fågelvägen. Lek på lika villkor är en viktig utgångspunkt på den här lekplatsen. Lekplatsen ha ett havstema med bland annat ett tillgänglighetsanpassat skepp, ett sjöodjur och en kompisgunga. Havet är kommunens första helt tillgänglighetsanpassade kommunala lekplats med fokus på framkomlighet och lek på lika villkor.

Ytterligare en gunga kommer att sättas upp på lekplatsen under hösten, som är anpassad för rullstolar. Det kommer även byggas en handikapparkeringsplats med plats för två bilar.

Sagoparken

Sagoparken

Här är temat sagor. Lekparken ligger på Östra Tämnarvägen. En fästning, ett skepp, en balansbana på näckrosblad och en bladätande larv är exempel på vad som finns i Sagoparken.

Safariparken

Safariparken

Temat för parken är safari. Lekparken ligger på Jans Gränd. Här kommer det bland annat att finnas ett safarihus med klätternät, utkiksfönster och rutschkanor, ”vilda djur” och en jeep.  

Aktivitetsbana för barn vid Vegavallen, Tierp

Intill stora fotbollsplanen på Vegavallens idrottsplats i Tierp, finns en hinderbana för barn och ett utegym för vuxna, med grillplats intill. Utegym, aktivitetsbana

Lekplatsen i Karlholm

På gräsplanen mellan Skällstigen och Korsnäsvägen i Karlholm finns en aktivitetspark för såväl de minsta barnen som de större. De minsta kan leka i sandlåda, på gungfjädersdjur och i lekhus. Lite större barn har klätterställningar, gungbräda, linbana och hinderbana. Här finns också en grillplats och picknickbord.