Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Lekplatser och aktivitetsbana

Gör en lekutflykt med barnen! Runtom i kommunen finns flera roliga lekplatser att besöka. Flera av lekplatserna sköter kommunen om och en del sköts om av bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

I Karlholm, Skärplinge, Tierp och Örbyhus finns nyrenoverade lekplatser med olika teman. I Tierp, vid Vegavallen, finns även en hinderbana och en mysig sagostig för barn.

Hitta lekplatserna

Läs mer om lekplatserna som finns på de olika orterna i kommunen.

Karlholm

På gräsplanen mellan Skällstigen och Korsnäsvägen i Karlholm finns en aktivitetspark för både små och stora barn. Intill lekplatsen finns även en grillplats med picknickbord.

Skärplinge

Lekplatsen finns vid Kvarnvägen i Skärplinge, intill dammen. Här finns både gungor, rutchkana och klätternät att leka på. Även en stor gräsyta för ben med mycket spring i.

Tierp

Pyramiden
Lekplatsen finns på Kyrkogatan, mellan Kyrkogatan och Bergsgatan och här är temat klätterlek. Bland annat finns en fyra meter hög klätterpyramid, en klätterställning med flera olika klätter­utmaningar. Här finns också rutschkanor, en gungbräda som snurrar runt i en cirkel och ett lekhus.

 

Havet
Lek på lika villkor är en viktig utgångspunkt på den här lekplatsen. Lekplatsen har ett havstema med bland annat ett sjöodjur, en kompisgunga och ett tillgänglighetsanpassat skepp. Havet är den första helt tillgänglighetsanpassade kommunala lekplats med fokus på framkomlighet och lek på lika villkor.
Lekplatsen finns mellan Fågelvägen och Skatvägen.

 

Sagoparken
Vid den här lekplatsen är temat sagor. En fästning, ett skepp, en balansbana på näckrosblad och en bladätande larv är några exempel på vad som finns i Sagoparken, som finns på Östra Tämnarvägen. 

 

Safariparken
Safariparken finns på Jans Gränd och temat är safari. Här finns det bland annat ett safarihus med klätternät, utkiksfönster och rutschkanor. Vilda djur och en jeep får fart på både lek och fantasi.  

 

Aktivitetsbana vid Vegavallen
Intill stora fotbollsplanen på Vegavallens idrottsplats, finns en hinderbana för barn och ett utegym för vuxna. Intill finns även en grillplats med galler, bänkar och ett vindskydd.
Utegym och aktivitetsbana

 

Sagostigen vid Vegavallen
Sagostigen är en permanent serie av ekskulpturer och konstinstallationer i naturmaterial. Det senare är inspirerade av så kallad land art, eller naturkonst. Syftet med stigen är att skapa en tillgänglig, spännande och fantasifull upplevelse för barn i förskoleåldern.

Skulpturerna är sågade med motorsåg av skulptör Hans Gustafsson.

Örbyhus

Tegelsmoravägen
Vid Tegelsmoravägen intill Parkvägen finns den här lekplatsen, med många saker att både klättra och gunga på.

 

Kvarnvägen
Lekplatsen vid Kvarnvägen är utrustad med bland annat klätternät och hinderbana för äldre barn, samt en del med rutschkana och klättring för barn som är yngre. Ett stenkast härifrån finns den populära pulkabacken som även är utrustad med en ny grillkåta.

Hinderbana och klättring för de äldre barnen