- tierp.se
- Kultur, fritid och friluftsliv
- Föreningar och studieförbund
- Mat i föreningens regi
Kontakta kommunen
Telefontider | Må - fr 9.00-16.00 |
---|---|
Telefon | |
E-post | |
Besök | Centralgatan 7, Tierp |
Öppet | Må - fr 7.30-16.00 |
Mat i föreningens regi
Bland föreningar finns kiosker och serveringar som kontinuerligt hanterar mat och dryck. Därtill arrangeras serveringar vid enstaka läger, cuper med mera.
Som förening räknade ni troligen inte med att även indirekt agera "krögare", och ni är inte ensam om att känna er vilsen i den rollen.
Bra mat ger nöjda deltagare — dålig mat ger sjuka deltagare
Håll koll på hur ni gör när ni säljer eller bjuder på mat i er förening. Undvik misstag som i värsta fall kan göra besökare och deltagare sjuka och arrangemanget misslyckat. Den som serverar mat åt andra har enligt lag ett ansvar för att maten är säker. Branschriktlinjer gör det enklare att följa lagen.
Är vi ett livsmedelsföretag?
Om er förening säljer och/eller serverar mat regelbundet och någorlunda organiserat, bör ni kontakta kommunens livsmedelsinspektör. Ni kanske räknas som ett livsmedelsföretag och behöver registreras.
Handboken Säker mat i Idrottsrörelsen är ett material framtaget i syfte att skapa trygghet för föreningar och kunder i samband med försäljning och hantering av mat och dryck vid idrottsarrangemang.