Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kultur och nöjen

För dig som vill ta del av litteratur, konst, musik och annan kultur.

Kommunen bedriver kulturverksamhet både i egen regi och i samarbete med föreningsliv och kulturarbetare. För barn och ungdomar anordnas offentliga musik- och teaterföreställningar och projekt. Barnen får också delta i kulturaktiviteter i skolan.

Anmäla evenemang

Föreningar och företag kan publicera evenemang på tierp.se, i Lokaltidningen Norra Uppland, vid Tierp Porten och på E4-skyltarna. Kommande evenemang visas på turistfliken.

Muséer, gallerier och konst

Arrangemanget Konst på väg med öppet hus hos konstnärer och konsthantverkare i Tierps kommun lockar varje påsk till ca 15.000 besök. Besök våra museum och upplev nostalgi med gamla fina bilar, vikingatid, hantverk, fiske och skogsbruk bland annat. 

Kulturhuset Möbeln

Här finns musik, teater, aktiviteter – allt under ett tak.

Ett konstverk med Tierps gatulock, som liknar fingeravtryck? En fasad som rostar och en ny konsthall? Upptäck Kulturhuset Möbeln både ute och inne!

Musik, teater och bio

I Tierps kommun finns en rik folkmusiktradition med nyckelharpan som bas. Genom Sveriges första och enda folkmusikinstitut, Eric Sahlström Institutetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, tas kunskaper och erfarenheter inom folkmusikområdet tillvara och utvecklas.

Sommartid är utbudet av kulturaktiviteter stort framför allt i Vallonbruken och vid Örbyhus slottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tierps biolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster visar en blandad filmrepertoar för alla åldrar. Biografen drivs av Björn Wallgren, Hofors. 

Marknad och torghandel

Vår- och höstmarknaden är en välbesökt händelse i Tierps centralort, liksom de julmarknader som arrangeras årligen runtom i kommunen. Tid och plats för julmarknader publiceras på sidan evenemang.

För dig som vill köpa hantverk, gå på loppis och marknad finns mer information på sidan Shopping och marknader. Använd sidan Marknad för att boka torgplats.