Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kulturprogram

Kulturhuset Möbeln går sin första vår till mötes. Många av programpunkterna i vårens kulturprogram för Tierps kommun äger rum i husets nybyggda lokaler. Teman som märks bland programmen är Tierp 100 år, ett nystartat filosoficafé, ”gör det själv” och odling.

VÅRENS KULTURPROGRAM TILLS VIDARE INSTÄLLT

Med anledning av coronaviruset (COVID-19) och smittrisk har Tierps kommun beslutat att alla kulturprogram är inställda tills vidare. Exempel på inställda evenemang är Konst på väg, aktiviteter på påsklovet, Familjelördagar och föreläsningar. Håll dig uppdaterad på biblinord.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Biblioteken i Tierps kommun har öppet som vanligt. Om öppettiderna ändras meddelas detta i första hand på biblinord.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Facebooksidan för biblioteken i Tierps kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor? Kontakta biblioteket på 0293-21 82 60 eller biblioteket.tierp@tierp.se

Samlad information om coronaviruset finns på tierp.se/corona

Att Tierps kommun firar 100 år uppmärksammas genom en berättarkväll om Möbelns historia samt vandringar med fokus på Tierps köping och offentlig konst.

Tema: Gör det själv

Tycker du om hantverk? Gå på slöjdcafé och lär dig tälja! Vill du ha en utmaning? Få tips av bonden Elin Torstensson på hur du kan göra egen ost. Önskas en större utmaning? Rusta ett ödehus – byggnadsvårdaren Robert Danielsson berättar hur.

Filosoficafé

Inga förkunskaper i filosofi behövs för att delta i det nystartade filosoficaféet som drar igång på Kulturhuset Möbeln 29 januari. En gång per månad till och med april diskuteras teman som makt, gåvor och digitalisering. Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP) är samtalsledare.

Låna fröer, byt plantor och träffa trädgårdsexperter

Under våren är alla odlingsintresserade välkomna till en plantbytardag 9 maj på Kulturhuset Möbeln, där trädgårdsexperten och radioprofilen Maj-Lis Pettersson föreläser om hur trädgården kan skyddas på bästa sätt. Den 6 april bjuder Karlholms bibliotek in till ett samtal med trädgårdsmästaren Jasmine Waara om odling i pallkragar. I februari öppnar förra årets succé – fröbiblioteket – igen på Tierps bibliotek och alla som vill kan låna fröer som invånare i Tierps kommun skänkte i höstas.

Kulturprogrammet finns på flera ställen

Kulturprogrammet finns bland annat att hämta på Kultrurhuset Möbeln, kommunhuset i Tierp samt på kommunens bibliotek och badhus.

Här på tierp.se kan du se kulturprogrammet i digital form:

 

Kulturprogram för funktionsnedsatta

Du vet väl att det även finns ett kulturprogram för funktionsnedsatta?