Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kulturprogram hösten 2020

Kulturens betydelse för hälsa är högaktuell idag under rådande pandemi med bland annat isolering och ångest. Det är därför ännu viktigare med tillgång till kultur i olika former. Vad vill du ta del av?

Teater eller musik?

Under hösten har en ny serie i samarbete med Tierps Riksteaterförening premiär: Onsdagsteater som bjuder på jazz, chanson, standup och sketcher. Vi tipsar också om två konserter: Fönsterspringan, där Daniel Östersjö sjunger Elsie Johanssons texter, och A Tribute to Nina Simone med Viktoria Tolstoy, Karin Hammar och Ida Sand på scenen. Läs mer om konserter och biljetter längst ner på den här sidan.

Litteratur i alla former

Elin Boardy, Ulrika Knutsson, Simon Häggström, Anna Liljemalm, Bo Persson och några andra författare besöker Kulturhuset Möbeln. Skönlitteratur, facklitteratur, deckare och biografi, 1920-talet och 2000-talet, världens dåtid och framtid – hösten bjuder på litteratur i olika former.

Få ett nytt perspektiv på pandemier genom ett samtal med Martin Holmberg, infektionsläkare och författaren till boken "Pandemier och epidemier" och få prepptips från Niklas Kämpargård, författaren till "Krishandboken".

Broschyren med det aktuella kulturprogram i Tierps kommun kan hämtas i Kulturhuset Möbeln, på biblioteken i Tierps kommun, kommunhuset i Tierp och baden från den 20 augusti.

Boka din plats till evenemang genom förmuläret på den här sidan.

Läs även mer om kommande utställningar, Familjelördagar, samt kultur för ungdomar.

Konsert

Fönsterspringan: Daniel Östersjö sjunger Elsie Johansson

Tisdag 1 oktober kl 18, Kulturhuset Möbeln i Tierp

Foto: Johan Bergmark

Ett urval av den hyllade och folkkära författaren Elsie Johanssons texter har tonsatts av låtskrivaren och musikern Daniel Östersjö. En konsert med låtar från hans nya album Fönsterspringan, där sångerna varvas med Elsies egna inläsningar. Elsie Johansson deltar också på scenen. Foto: Johan Bergmark

Entré: 150 kr, 100 kr (pensionär), 50 kr (under 18 år). Biljetter kan köpas i Kulturhuset Möbeln från den 29 augusti.

A Tribute to Nina Simone

Lördag 14 november kl 16, Kulturhuset Möbeln i Tierp

Daniel Östersjö och Elsie Johansson Foto: Johan Bergmark

Tre stjärnor hyllar en fjärde - pianist, sångerska, kompositör, medborgarrättsaktivist, förebild. Viktoria Tolstoy, Karin Hammar och Ida Sand samlas i en hyllning med personliga tolkningar av Nina Simones odödliga låtar! En del av Konsertkarusellen. Läs mer på musikiuppland.se

Foto: Johannes Englich

Entré: 200 kr (vuxna), 100 kr (pensionär), 50 kr (under 18 år). Biljetter kan köpas i Kulturhuset Möbeln från den 29 augusti.

Alla aktiviteter följer Folkhälsomyndighetens aktuella råd och kan därför komma att ändras med kort varsel. Detta gäller även antalet deltagare så glöm inte att boka plats genom formuläret nedan. För mera information kontakta kultur-fritid@tierp.se och följ Kulturhuset Möbelns facebooksida @kulturhusetmobeln för aktuell information.

Bokningsformulär: vuxenprogramDina kontaktuppgifter
Uppge e-post eller telefonnummer om du vill att vi ska kunna nå dig om evenemanget eventuellt skulle ställas in.
Dina kontaktuppgifter
Bokningsformulär: FamiljelördagarDina kontaktuppgifter
Uppge e-post eller telefonnummer om du vill att vi ska kunna nå dig om evenemanget eventuellt skulle ställas in.
Dina kontaktuppgifter
Kulturprogram för funktionsnedsatta

Du vet väl att det även finns ett kulturprogram för funktionsnedsatta?