Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kulturprogram

Slöjd och digitalisering är teman i vårens kulturprogram – ibland kombinerade i samma aktivitet, som när personerna bakom podden Stickkontakt kommer till det nystartade slöjdcaféet.

Efter önskemål från biblioteksbesökare startas ett slöjdcafé med flera träffar under våren. Gäster är bland annat personerna bakom podden Stickkontakt och Leili Mänder från @lagningsaktivisterna.

Digitalisering märks bland vårens föreläsningar. Forskare från Uppsala universitet och Karolinska institutet kommer att berätta hur digitalisering påverkar vårt arbetsliv, vår arbetsmiljö och ungas psykiska hälsa. På en av vårens Familjelördagar bjuds barn in till en digital vandring på ett känt konstmuseum.

Familjelördagarna arrangeras igen på Tierps bibliotek och biblioteksfililaler. Som vanligt det finns mycket att göra och uppleva för hela familjen varje lördag, bland annat sagoyoga, Minibioklubben, teaterföreställningar och tecknarwoskhop.

En nyhet är att det blir fler aktiviteter på biblioteksfilialerna – särskilt i Söderfors. Under våren blir det en föreläsning om familjen Grill, botanisk vandring i Engelska parken, aktiviteter för barn och Earth Hour arrangeras i Grekiska templet.

Ombyggnationen av Möbeln i Tierp till kulturhus pågår för fullt och förbipasserande kan bland annat se hur den nya entrén ta form. Tierps bibliotek kommer att stänga en period. Det innebär att programverksamhet och utställningar flyttas till andra lokaler och orter. Håll utkik efter mer information!

Du kan hämta kulturprogrammet på flera ställen

Kulturprogrammet finns på bibliotek, badhus och på fler andra ställen i kommunen. Här på tierp.se kan du se kulturprogrammet i digital form:

 

Kulturprogram för funktionsnedsatta

Du vet väl att det även finns ett kulturprogram för funktionsnedsatta?