Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kulturprogram online

För att minska smittspridningen håller Kulturhuset Möbeln stängt. En del av vårens kulturprogram erbjuds digitalt.

Biblioteken i Tierps kommun och Kulturhuset Möbeln i Tierp kommer att återöppna måndag 18 januari med begränsade öppettider och begränsat antal personer samtidigt. För öppettider se biblinord.se och tierp.se/kulturhusetmobeln

Kulturhuset Möbeln online

Varje torsdag kl 18 bjuder vi in till kulturupplevelsen genom Kulturhuset Möbeln online. Besök Facebooksida @Kulturhusetmobeln där publiceras evenemang både live och inspelade. Sidan är öppen för alla. Du behöver inte ha konto på Facebook för att kunna se innehållet.

Torsdag 14 januari
Konstvisning: Black Box av Fredrik Strid

Samtal om installationen Black Box med konstnären Fredrik Strid och kultursekreteraren Louise Magnusson i Kulturhuset Möbelns konsthall. Här får du en förhandsvisning på en utställning om naturens kraft. Konstnären Fredrik Strid undersöker svamparnas väsen som en framgångsrik och betydelsefull art.
Genom skulpturer artikuleras en balansakt som utspelar sig i ett tillstånd mellan liv och död. Ur det förkolnade frammanas nya existenser.

Torsdag 21 januari
Upplev teater!

Torsdag 28 januari kl 18
Filosoficafé online: Omdöme
Med hjälp av vårt omdöme fattar vi beslut och bestämmer vad vi ska göra i olika situationer. Vi säger att vi kan ha ett gott eller dåligt omdöme. Men vad är ett omdöme egentligen? Kan jag förbättra mitt omdöme eller är det medfött?
Och går det mänskliga omdömet att lita på? Filosoficafé sker via Zoom, du behöver inte Zoom-appen för att kunna delta. Inga förkunskaper i filosofi behövs! Allt du behöver är nyfikenhet, ett öppet sinne och din egen erfarenhet.
Boka plats via: susanna@existensis.se
I samarbete med studieförbundet ABF i Uppsala län och Svenska Sällskapet för
Filosofisk Praxis (SSFP)

Torsdag 4 februari kl 18
Svenska Fjällkedjan - berättelser från Fulufjället i söder till Abisko i norr

Per Eriksson berättar om historia, natur och landskap i norr. Per är fotointresserad fågelskådare som ägnar mycket tid åt turskidåkning och helst spenderar sin semester i fjällen. Bildvisning och föredrag sker via Zoom. Du behöver inte ha appen för att kunna delta. Boka din plats via kultur-fritid@tierp.se för att få en länk.