Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Mottagare av Arbetsstipendium

2019 Fredrik Strid

Motivering Konstnären Fredrik Strid tilldelas Tierps kommuns arbetsstipendium förkonstnärlig verksamhet, för att genomföra skulpturprojektet ”Fåglar i Sverige”. Inspirerat av vanitastraditionen, vars motiv ofta påminner om jordelivets förgänglighet och korthet, vill Fredrik Strid skapa skulpturer av fåglar kring sitt närområde och undersöka samhälleliga fenomen. Projektet problematiserar frågor om nationell identitet och migration och kommer att presenteras offentligt i Tierps kommun.

2018 Maria Friberg

Motivering Fotografen och bildkonstnären Maria Friberg tilldelas Tierps kommuns arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet för att genomföra ett konstprojekt som innebär ett möte mellan modern teknik och traditionellt hantverk. Arbetet ska presenteras i Tierps kommun. Mer information om Maria finns på hennes hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


2018 infördes Arbetsstipendiet, innan dess fanns Kulturstipendium. Nedan visas mottagarna av Tierps kommuns Kulturstipendium.

2017 Mirelle Eriksson

Motivering Mirelle Eriksson tilldelas kulturstipendiet för att genomföra ett grafiskt tryckprojekt med foton från trakterna runt Tierp. Mirelle vill med sina konstverk lyfta fram och förmedla mystiken och historien i sin hembygd. Resultatet ska visas offentligt.

2016 Pavel Matveyev

Motivering Konstnären Pavel Matveyev har på ett professionellt sätt formulerat en konkret plan kring ett offentligt konstprojekt. Projektet tar sin utgångspunkt i det lokala landskapet och uttrycks via fotografi. Genom frågeställningar rörande platsens vara och icke vara ska invånare ha möjlighet att påverka och på så vis medverka i konstverket. Slutprodukten kommer att visas offentligt.

2015 Gustaf Broms

Motivering Gustaf Broms tilldelas 2015 års kulturstipendium för att stimuleras att fortsätta med sitt utforskande konstnärskap. Med stipendiet hoppas vi att Gustaf fortsätter skapa performancekonst som lämnar avtryck både i vår kommun och utanför landets gränser.

2014 Anna-Karin Axelsson

Motivering Anna-Karin Axelsson tilldelas 2014 års kulturstipendium för att få möjligheten att utveckla sitt konstnärskap ytterligare. Med rätt verktyg möjliggörs arbetet med att förvandla sten till konst.

2013 Leif Jacobsson

Motivering Leif Jacobsson tilldelas 2013 års kulturstipendium för sitt arbete med att utveckla gränsöverskridande verksamhet med utställnings- och kulturaktiviteter i Knypplan.

2012 Erika Galle

Motivering Erika Galle verkar som smed i Lövstabruk sedan 2004. Erika arbetar med stort som smått och har ett intresse för att ta fram nya produkter med inspiration från de historiska förebilderna. Erika planerar att iordningsställa sin smedja och utveckla verksamheten med kurser i smide.

Erika Galle tilldelas 2012 års kulturstipendium för sitt arbete med att iordningsställa smedjan och för att sprida kunskaper om smidets och brukens historia, tekniker, material och kvalitéer.