Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Mottagare av Årets Eldsjäl

2019 Eva-Lena Wadberg

Motivering Eva-Lena Wadberg har under lång tid varit en stor eldsjäl inom den uppländska ishockeyn. Genom sina ledaruppdrag inom Tierps Hockey och Upplands Ishockeyförbund har hon stått ut som en stor förebild i en annars mansdominerad idrott. Hon finns alltid med på matcherna och stöttar spelarna. Utöver att hon är lagledare för A-laget och B-juniorerna har hon även startat upp och drivit den uppskattade sommaraktiviteten Sommarhockey.

2018 Monica Kolm

Motivering Monica Kolm har under många år visat ett stort engagemang för sitt ideella uppdrag som scoutledare i Equmenia. Hon har varit en trygg förebild som lärt många barn att vistas i naturen på ett lustfyllt sätt. Hon har även varit ledande i scouternas arbete med integration som lockat till sig ett 40-tal nya scouter av olika nationaliteter. 

2017 Jan Westland

Motivering Jan Westland har ett brinnande engagemang för sin hembygds historia i Söderfors. Jan har under flera års tid skapat modeller av äldre byggnader i bruket och har på så sätt utvecklat ett museum i sitt eget hem. Genom att berätta om historien för barn och unga för han vidare ovärderlig kunskap.

2016 Mia Birkehorn

Motivering Mia Birkehorn har genom sitt engagemang i Ullfors IK gjort betydande insatser för de olika verksamheterna i klubben. Från att under en lång tid inte ha haft ett damlag startade Mia träningar för damer under 2014 som nu lett till att Ullfors har ett aktivt fotbollsdamlag. Med stort intresse och energi har Mia stöttat idrotten för såväl seniorer och ungdomar. Mia har lyckats fånga upp gruppen tjejer mellan 15-20 år som annars ofta faller bort och slutar idrotta i just den åldern.

2015 Torsten Carlsson

Motivering Torsten Carlsson tilldelas priset som årets eldsjäl för sitt mångåriga och engagerade arbete med att själv dra upp och bekosta skidspår längs banvallen i Tierp. Spåren passar bra för de som inte kan åka i kuperad terräng. De lättåkta spåren möjliggör för fler att komma ut och njuta av naturen.

2014 Gunder Svensson

Motivering Gunder Svensson är aktiv i Tierp Tolfta skytteförening och har ett genuint engagemang för sin sport. Han brinner för sitt arbete med barn och ungdomar samt möjliggör att mindre sporter finns och kan utövas i kommunen.

2013 Per Erik Karlsson

Motivering Per Erik Karlsson tilldelas Årets Eldsjäl 2013 för sitt mångåriga och stora ideella arbete i föreningslivet i Hållnäs.

Hedersutmärkelse 2013 Barbro Wiklund

Motivering Barbro Wiklunds tilldelas en hedersutmärkelse för sitt betydelsefulla och viktiga engagemang för våldsutsatta kvinnor och barn.

2012 Henrik Thorell

Motivering Henrik Thorell tilldelas Årets Eldsjäl 2012 för att han med stort hjärta och positiv inställning engagerat sig för att ge barn och unga en meningsfull sysselsättning.

2011 Ulrika Hillerstig och Niklas Bergström

Motivering Ulrica Hillerstig har i och vid sidan av sitt arbete som ungdomspolis oförtröttligt arbetat med att förbättra situationen för ungdomar. Genom arbetet med ungdomsnätverket har hon skapat många kontakter och byggt nätverk med ungdomarna i fokus. Ulrica Hillerstig tilldelas Årets Eldsjäl 2011 för att hon med sin stora drivkraft, sin passion och sitt engagemang gör många ungas liv bättre.

Niklas Bergström är inte bara verksam som tränare utan tar även ansvar för en rad olika föreningssysslor inom Aktivéra Innebandy. Med stor glädje och stor energi har han förmåga att se varje barn och hjälpa dem till utveckling. Niklas är en god förebild, en god kamrat och en bra företrädare för sin verksamhet. Niklas Bergström tilldelas Årets Eldsjäl 2011 för sitt helhjärtade engagemang för barn och unga inom Aktivéra innebandy.

2010 Joel Söderberg

Motivering Joel Söderberg har under många år och med stor drivkraft verkat inom Tierp Volleybollklubb. Med sitt engagemang och sin energi är han en förebild för spelare och ledare inom föreningen. Som ledare och i olika förtroendeposter har hans ideella arbete ständigt fokus på föreningens bästa. Joel Söderberg tilldelas Årets Eldsjäl 2010 för sitt stora ideella engagemang med föreningens bästa i fokus.

2009 Patrik Norberg och Svante von Strokirch

2008 Per Ohlström