Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Mottagare av Miljöpris

2019 Tallbacksskolans elever

Motivering Årets miljöpris 2019 ges till eleverna på Tallbacksskolan i Månkarbo. Eleverna har visat att de bryr sig om vår planet genom att bland annat plocka upp plast och skräp i naturen. De har aktivt varit med och påverkat genom att prata med politiker och kommit med förslag och ställt krav. Eleverna har också stått upp för framtiden och klimatet genom att delta i Fridaysforfuture.

2018 Utveckla Örbyhus Tobo Vendel

Motivering Föreningen har genom sitt engagemang kring bland annat Tegelsmoraleden och Framtidsdagen i Örbyhus 2017 visat ett brett perspektiv kring miljö- och hållbarhetsarbete. Genom det nya projektet med Local Food Nodes har de också förenklat köp av lokalproducerad mat.

2017 Matlådan i Tierp

Motivering Tina Dahlström Berg och Magnus Dahlström har genomfört en hållbar och klimatsmart handling genom att ha startat lunchrestaurangen Matlådan i Tierp. De råvaror som annars skulle slängas i matvarubutiken tas tillvara och lagas till välsmakande lunchrätter.

2016 IK Rex

Motivering IK Rex var tidigt ute med att se över sina energialternativ för att minska elförbrukningen vid föreningens anläggning. Belysningen i elljusspåret har undan för undan bytts ut och de har också provat solfångare för att få ner elförbrukningen. Installationen av en luftvärmepump har minskat förbrukningen av direktverkande el. Trots sin ansträngda ekonomi har IK Rex haft miljötänket med sig hela tiden och visar att även de små satsningarna kan göra skillnad.

2015 Anders Perols

Motivering Anders Perols tilldelas 2015 års Miljöpris för sitt engagemang och sin kreativitet i sitt arbete som kock på Vendels skola och förskolan Bikupan. Med sin matlagning från grunden, sitt stora engagemang för att minska matsvinnet och sitt sätt att få eleverna delaktiga sprider han miljötänk och matglädje till såväl matgäster som Instagrambesökare.

2014

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att avstå från att dela ut miljöpriset år 2014.

2013 Tierps Kretsloppsservice

Motivering Ett företag som tillvaratar det som annars skulle kastas såsom möbler, husgeråd och andra saker som fixas till för att senare säljas i secondhandbutiken. Det som inte kan tillvaratas sorteras omsorgsfullt för att senare fraktas till kommunens återvinningsstationer

2012 Enbackens förskola i Hållnäs och förskolan Linnéan i Skärplinge