Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Hantering av journaler

I Tierps kommun jobbar vi med sammanhållen journalföring. Det betyder att enheten vård och omsorg kan ta del av uppgifter som finns hos andra vårdgivare, till exempel Region Uppsala. Att vårdpersonal får en heltäckande bild av din vårdhistorik ger dig säkrare vård.

Sammanhållen journalföring innebär även att vissa journaluppgifter blir tillgängliga för andra vårdgivare. Det är enbart personal som har vårdrelationen som får ta del av journaluppgifterna. 

Du måste lämna samtycke för att vi ska kunna ta del av uppgifterna. I en nödsituation, då du är medvetslös eller alltför medtagen för att ge ditt samtycke, finns möjlighet att få tillgång till dina journaluppgifter utan samtycke.

Om du inte vill dela dina uppgifter

Om du inte vill att uppgifter i din patientjournal hos oss ska vara tillgänglig för andra vårdgivare kan du spärra din journal. Det gör du genom att kontakta din ansvariga sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut eller medicinskt ansvariga i kommunen.

Om du spärrar din journal innebär det att du själv måste berätta för vårdpersonalen hos en annan vårdgivare vad de behöver veta för att ge dig bra vård. Föräldrar kan inte spärra sina barns journaler.

Mer information

Mer information om sammanhållen journalföring finns på 1177.se/din-journal Länk till annan webbplats.