Styrning av närvård i Tierps kommun

I Tierps kommuns vision framgår att ett arbete för att mer vård ska erbjudas nära är ett strategiskt utvecklingsområde. Närvården i Tierp leds av en politisk styrgrupp och en chefsgrupp.

Ledamöter till den politiska styrgruppen utser regionfullmäktige i Region Uppsala och kommunstyrelsen i Tierps kommun.

I chefsgruppen finns representanter från habilitering, psykiatri, geriatrik, primärvård, folktandvården, äldreomsorg, funktionshindradeomsorg, skola, individ- och familjeomsorg samt medicinsk ansvarig sjuksköterska.

Det finns två arbetsgrupper i kommunen; Barn och unga samt Vuxna och äldre. Arbetsgrupperna jobbar med aktiviteter för att nå de uppsatta målen inom närvård.

Sammankallande och drivande är närvårdsstrateg. Tjänsten samfinansieras av kommunen och regionen, men är placerad i kommunen. Närvårdsstrategen ingår i ett länsgemensamt nätverk.

För mer information kontakta

Närvårdsstrateg