Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Flyktingarbetet - så kan du hjälpa till

Det är många i kommunen som vill hjälpa och stötta flyktingar som nyligen kommit till Sverige och Tierp. Nedan listas några av de möjligheter som finns i kommunen. Känner du till fler alternativ? Hör gärna av dig till Medborgarservice.

Bli familjehem eller kontaktfamilj

Öppna din dörr och bli familjehem eller kontaktfamilj. Vi behöver fler hem som kan ta emot barn och ungdomar under kortare eller längre perioder. Ni erbjuds stöd, utbildning och ekonomisk ersättning.

Hyr ut boende

Är du fastighetsägare och intresserad av att hyra ut boendeplatser ska du vända dig till Migrationsverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bli god man

För alla ensamkommande barn under 18 år som saknar uppehållstillstånd ska utses en god man. Att vara god man innebär att företräda barnet i ekonomiska och rättsliga frågor. God man ska inte förväxlas med vårdnadshavare. Som god man har du ingen försörjningsplikt och ansvarar inte för boende eller övrig omvårdnad.

Föreningsinitiativ

Föreningslivet kan underlätta den nyanländes sociala etablering i Sverige. Det kan vara till stor hjälp för nyanlända att bli inbjuden till en förening där de, i en naturlig och lättsam miljö, kan ges möjlighet att komma in i samhället och knyta nya kontakter.