Arbete, daglig verksamhet och sysselsättning

Sysselsättning/daglig verksamhet är till för dig som har en funktionsnedsättning och är i yrkesverksam ålder, saknar arbete och inte är på gång att utbilda dig. Daglig verksamhet är en av de insatser du kan söka enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vi hjälper dig att hitta en sysselsättning/daglig verksamhet som passar dina behov och förutsättningar. Det kan vara allt från stimulerande och socialt inriktade aktiviteter till produktionsarbete i ett företag.

I Tierps kommun har daglig verksamhet följande verksamheter

Kontor och service

Kontor och Service arbetar med bildstöd via dator. Vi utför kopieringsarbeten, tillverkar affischer och broschyrer. Inköp och leverans av förbrukningsvaror till verksamheter inom kommunen. Ansvarar för hantering av tvätt till kommunens verksamheter och gruppbostäder. Vi städar i några av kommunens lokaler. Verksamheten bedrivs i centrala Tierp.

Biltvätten

På biltvätten tvättar vi bilar och bussar ut- och invändigt. Hit kan såväl privatpersoner, företag och kommunens verksamheter vända sig för att få sin bil tvättad. Vi finns på Vegagatanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Tierp.
Öppettider: 08:15-14:30

Sinnesverkstan

Sinnesverkstans inriktning har fokus på sinnesstimulans och social träning. Stimulansen kan innebära att arbeta med olika ljud, lukter och beröring på olika sätt. Den sociala träningen kan innebära att besöka andra verksamheter som t ex. bibliotek, affärer, café mm. Verksamheten bedrivs på Fors.
Telefon: 0293- 21 90 40 eller 0293-21 90 44

Knutpunkten

Knutpunkten har inriktning sinnesstimulans. Aktiviteter som erbjuds är bland annat promenader, ljudböcker, ståfälla/ståskal, spela spel. Aktiviteterna är individuellt anpassade och riktar sig främst till de som behöver ha ett lugnare tempo på sina aktiviteter. Verksamheten bedrivs på Fors.

Flitiga händer

Flitiga Händer är en affär med försäljning av secondhand. Vi har kläder för barn och vuxna, smycken, väskor samt barnartiklar. Arbetsuppgifterna är att ta emot secondhand kläder, förbereda kläderna för försäljning, stå i kassan och finnas tillhands för de kunder som kommer. Affären ligger i centrala Tierp.

Måndag: 09:30-16:00
Tisdag: 09:30-16:00
Onsdag: 09:30-15:00
Torsdag: 11:00-18:00
Fredag: 09:30-15:00
Lördag/Söndag: Stängt

Vikingen

Vikingen är en verksamhet som samarbetar med Café Kyrkbacken och lokal idrottsförening. Hanterar kläder som sedan skickas till välgörenhet. Använder datorer i lärande syfte. Verksamheten bedrivs i Örbyhus.

Café Kyrkbacken och Café Kråkan

Caféerna har försäljning av smörgåsar, sallader och kaffebröd. Arbetsuppgifterna är att stå i kassan, bereda smörgåsar och sallader, hålla efter med disk samt städ av cafédelen. Café Kyrkbacken bedriver sin verksamhet i Örbyhus. Café Kråkan i centrala Tierp.
Telefon Kyrkbacken: 0295-24 44 37
Telefon Kråkan: 0293-21 90 22

Resursen

Resursen är en verksamhet som samarbetar med idrottsföreningar. Verksamheten finns på Vegavallen, där man utför praktiska sysslor inne i hallen och ute på området.

Vägvalet

Vägvalet är en verksamhet som arbetar utåt till privata företag och kommunala verksamheter som kan erbjuda sysselsättning åt den enskilde. De som arbetar i Vägvalet arbetar utan daglig kontakt med en arbetshandledare. Handledaren besöker arbetsplatserna för en uppföljning 1 gång/månad eller om man själv vill ha en uppföljning.

Arbetshandledare finns att tillgå på telefon varje dag mellan kl 07:30- 15:30.

Fors

Fors är en anpassad verksamhet för personer med autism. Fors har inriktning med fokus på sinnesstimulans och fysisk aktivitet samt en tydlig struktur i vardagen. Stimulansen kan innebära att arbeta med olika ljud, lukt och känsel samt olika fysiska aktiviteter såsom utevistelse. Verksamheten bedrivs i Fors.