Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Arbete, daglig verksamhet och sysselsättning

Sysselsättning/daglig verksamhet är till för dig som har en funktionsnedsättning och är i yrkesverksam ålder, saknar arbete och inte är på gång att utbilda dig. Daglig verksamhet är en av de insatser du kan söka enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

När du fått ett beslut från biståndshandläggaren om daglig verksamhet hjälper vi dig att hitta en verksamhet som passar dina behov och förutsättningar. Det kan vara allt från stimulerande och socialt inriktade aktiviteter till produktionsarbete i ett företag.

I Tierps kommun har daglig verksamhet följande verksamheter

Kontor och service

Kontor och service är en grupp som arbetar med uppgifter inriktade på kontor och service. De fungerar som mellanhand till många kommunala verksamheter gällande beställning, utköring och fakturering av förbrukningsvaror. Kontor och service bistår flera verksamheter med utkörning av arbetskläder.

Kontor och service driver även tryckeriverksamhet med kopiering, laminering, ringbindning, tillverkning av bildstöd med mera. De hjälper även flera av kommunens boenden med veckohandling.

Telefon: 0293-21 91 10

Biltvätten

Biltvätten bistår i första hand kommunens verksamheter med tvätt av fordon. I mån av tid kan även privatpersoner lämna in sin bil för tvätt. Arbetet innefattar in- och utvändig tvätt och dammsugning av fordon. Vi finns på Vegagatan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Tierp.
Telefon: 0293-21 90 85
Öppettider: 08:15-14:30

Knutpunkten och Sinnesverkstan

Kuntpunkten och Sinnesverkstan är en sinnesstimulerande verksamhet utifrån individens behov. Aktiviteterna kan vara gymnastik, musikstunder, utflykter, pyssel och ADL-träning. I olika rum finns möjlighet till sinnesstimulans. Det kan innebära att arbeta med olika ljud, lukter och beröring på olika sätt. Verksamheten bedrivs på Fors.
Telefon: 0293- 21 90 40 eller 0293-21 90 44

Flitiga händer

Flitiga Händer är en secondhand butik belägen i centrala Tierp. Vi har kläder för barn och vuxna, smycken, väskor samt barnartiklar. Arbetsuppgifterna är bland annat att förbereda kläder som kommer in för försäljning, stå i kassan, städa lokalerna och finnas tillhands för de kunder som kommer. 

Öppettider: Måndag-torsdag klockan 9.30-17 och fredag 9.30-15.
Telefon: 0293-21 90 81

Vikingen

Vikingen är en verksamhet som samarbetar med Café Kyrkbacken och lokal idrottsförening. Vikingen samarbetar även med äldreboendet Vendelgården. De hanterar kläder som sedan skickas till välgörenhet. Vikingen använder sig av tekniska hjälpmedel i lärande syfte. Verksamheten bedrivs i Örbyhus.
Telefon: 0293- 21 96 00

Café Kyrkbacken

Caféet har försäljning av smörgåsar, sallader, enklare luncher och kaffebröd. Arbetsuppgifterna är att stå i kassan, bereda smörgåsar och sallader, hålla efter med disk samt städ av cafédelen.

Café Kyrkbacken bedriver sin verksamhet i Örbyhus.
Telefon: 0295-24 44 37

Resursen

Resursen är en verksamhet som samarbetar med idrottsföreningar. Verksamheten finns på Vegavallen. Resursen jobbar med skötsel av idrottsanläggningar, städning och tvätt av kläder. Gruppen samarbetar med renhållningen och tömmer papperskorgar och plockar skräp i Tierps närområde. De forslar även bort sopor åt kommunens verksamheter.  
Telefon: 0293- 21 90 43

Vägvalet

Vägvalet är en verksamhet som söker externa sysselsättningsplatser hos privata och kommunala verksamheter. De som arbetar i Vägvalet arbetar utan daglig kontakt med en arbetshandledare. Utifrån behov gör handledaren uppföljning via telefon och besök. 

Arbetshandledare finns att tillgå på telefon varje dag mellan kl 07.00- 15.00.
Telefon: 0293- 21 80 22

Fors Gula huset

Verksamheten bedrivs i Fors. Gruppen har varierande sysslor. De tillverkar blockljus, rensar värmeljus från stearin som lämnas på återvinning, gjuter i betong och bakar. Andra aktiviteter är utevistelse och social samvaro.
Telefon: 0293-21 91 01

Stallet

Stallet är en grupp som finns på Tierps ryttarklubb (TiRK). Arbetet innehåller olika delar av stallarbete så som att ta ut/in hästarna från hage, mocka och fylla på spån i boxarna, utfodring, fylla på vatten i hagarna, klippa gräs, sopa och hålla rent i stallet, städa cafeteria, omklädningsrum och allmänna utrymmen.

Telefon: 0293-21 90 40

Café kulturhuset Möbeln

Caféet finns i kulturhuset Möbeln. Caféet serverar smörgåsar, fika och lättare luncher.

Öppettider: måndag-fredag klockan 9-15.
Telefon: 0293-21 90 22

Arbetsuppgifterna är att göra smörgåsar, skära grönsaker, stå i kassan och städning.