Frivilligt socialt arbete och organisationer

Många äldre blir ensamma på grund av olika funktionshinder, enklare vardagsbestyr kan upplevas som svåra.

Hjälp med enklare vardagsbestyr

I kommunen finns en grupp frivilliga som utför uppdrag av både social och praktisk karaktär i samarbete med Handikapp- och hjälporganisationer, församlingar och Pensionärsorganisationer.

De frivilliga i Tierps kommun kan underlätta din vardag

• Sällskap till affären för lättare inköp, sällskap till sjukhus, bibliotek, tandläkaren, banken och apoteket.
  • Vi fungerar som avlösning för anhöriga i hemmet.
  • Vi kan hjälpa till med promenader, läsa tidningen, läsa post, sätta upp gardiner, plantera om blommor och byta en glödlampa.
  • Det finns egentligen inga begränsningar - bara möjligheter.

Tjänsten är kostnadsfri

Frivilliga vid Anhörigcentrum är ett komplement till hemtjänsten, men utför inte något arbete inom hemtjänstens ram.

Är du intresserad att hjälpa till?

Som frivillig avgör Du själv hur mycket tid du kan avsätta. Alla små insatser är välkomna! Kanske vill du spela schack med någon pensionär i ett särskilt boende, besöka eller ringa någon som behöver prata en stund. Du kan få en ny vän.